Doctoriţa care a luat şpagă de la pensionari, trimisă în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Floarea Mariana Ianson încă lucrează la Casa Judeţeană de Pensii
Floarea Mariana Ianson încă lucrează la Casa Judeţeană de Pensii

Şefa Serviciului de expertiză medicală din cadrul Casei de Pensii a Judeţului Cluj a fost trimisă, astăzi, în judecată pentru luare de mită. Procurorii DNA au arătat că Floarea Mariana Ianson a luat de la şapte pensionari 2.650 de lei, 600 de euro şi 100 de dolari, pentru a-i încadra într-un anumit grad de invaliditate.

EXCLUSIV Doctoriţa care a luat şpagă a refuzat să elibereze documentaţii pe gratis

O mie de pensionari pe caz de boală au dat şpagă pentru acte

Procurorii anticorupţie au început cercetarea pe numele doctoriţei, după ce aceasta a refuzat mai multor pensionari să le semneze documentaţia pentru pensionare de boală. Potrivit rechizitoriului, în perioada 15 martie 2004 – 16 septembrie 2009, în calitate de medic expert al asigurărilor sociale specializat în expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă din cadrul Casei de Pensii a Judeţului Cluj, având şi funcţia de şef serviciu cu atribuţii de control la nivelul cabinetelor teritoriale de medicină şi recuperare a capacităţii de muncă, inculpata Floarea Mariana Ianson a pretins şi a primit suma totală de 2.650 lei, 600 euro şi 100 USD de la şapte denunţători pentru a îndeplini acte ce reprezintă îndatoriri de serviciu.

 Concret, în schimbul sumelor luate sub formă de mită de la denunţători, după expertizarea acestora şi analizarea  dosarelor medicale, inculpata a dispus încadrarea unora dintre persoanele respective într-un anumit grad de invaliditate sau menţinerea altora în aceleaşi grade de invaliditate, ca urmare a revizuirii medicale, dispoziţii urmate, după caz, de emiterea deciziilor medicale

 Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Doctoriţa va fi dată afară

Conducerea instituţiei aşteaptă o informare oficială, pentru a întrerupe contractul de muncă al doctoriţei. "Nu am fost informată oficial, am primit doar comunicatul. "Contractul de muncă se suspendă, conform copdului muncii, dacă aceasta a fost trimisă în judecată, până la o sentinţă finală din partea instanţei", a declarat  Adriana Antoci, director al Direcţiei Judeţene de Pensii a Judeţului Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite