Doar în Cluj preţurile apartamentelor vechi au crescut, dar nesemnificativ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După o scădere importantă înregistrată în luna noiembrie, când s-a atins şi pragul minim al ultimelor nouă luni, în Cluj-Napoca, în ultima lună a anului, preţurile apartamentelor au crescut cu 0,3%, relevă un studiu al portalului de profil imobiliare.ro. Astfel, Cluj-Napoca încheie anul cu o valoare medie de 993 euro/mp util.

Cluj-Napoca este singurul oraş din ţară unde în ultima lună a anului preţurile au înregistrat o uşoară creştere, de 0,3%.

„Preţul mediu cerut pentru apartamentele din blocurile construite înainte de 1990 din Cluj-Napoca a ajuns la 1.014 euro/mp util, la finalul anului, în creştere cu 0,3% faţă de luna noiembrie. Apartamentele au variat diferit, în funcţie de numărul camerelor. Cea mai mare variaţie de preţ este întâlnită în cazul apartamentelor vechi cu două camere, unde a fost constatată o creştere de 1,9%“, se precizează în studiul cu pricina.

Apartamentele cu trei camere s-au scumpit cu 1,7% în ultimele treizeci de zile, în timp ce garsonierele au înregistrat o scădere de 0,7%. Preţurile de strigare actuale pentru apartamentele vechi sunt cu până la 6% mai mici în comparaţie cu finalul anului 2009, cea mai mare diferenţă fiind înregistrată în cazul apartamentelor cu două camere.

Creşterea semnalată este, însă, nesemnificativă. Experţii în domeniul imobiliarelor consideră că în Cluj am asistat  la o stagnare a preţurilor în 2010. „În ceea ce priveşte tranzacţiile şi preţurile putem spune că anul 2010 nu a fost un an în care să se întâmple lucruri spectaculoase. Nu am asistat nici la creşteri mari, nici la scăderi importante. Anul trecut am asistat la o perioadă de stagnare a pieţei“, a declarat Doru Lupeanu, expert în domeniul imobiliarelor.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite