Directorul Trifan a respectat legea, susţin doi angajaţi ai Operei din Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rareş Cristian Trifan
Rareş Cristian Trifan

Contabilul şef şi consilierul juridic al Operei Române din Cluj-Napoca, audiaţi în procesul în care directorul instituţiei, Rareş Trifan, este acuzat că a semnat un contract cu sine însuşi, în calitate de director şi regizor, au declarat în instanţă că acesta nu s-a aflat în conflict de interese şi a respectat legea.

Joi, la Curtea de Apel Cluj a avut loc un nou termen în dosarul în care Rareş Trifan este judecat pentru conflict de interese, fiind acuzat că, în calitate de director general al Operei Naţionale clujene, a încheiat, în 23 februarie 2009, un contract cu sine însuşi, în calitate de regizor, având ca obiect regizarea unei cunoscute opere, informează Mediafax.

Judecătorii au audiat-o pe contabilul şef al Operei Române, Carmen Cheţa, care a spus că spectacolul „Forţa destinului" a fost foarte rentabil din punct de vedere financiar şi că a fost aprobat de Ministerul Culturii. „Acest spectacol era cuprins în proiectul de management al domnului Trifan. S-a discutat şi în Consiliul Artistic al Operei despre punerea în scenă a acestei opere, şi în Consiliul de Administraţie. Opera «Forţa Destinului» a fost aprobată şi de Ministerul Culturii. S-a făcut un referat care a fost aprobat de mine şi apoi a fost semnat de către director. A fost un contract foarte avantajos pentru Operă din punct de vedere financiar, pentru că sumele care se acordă de regulă pentru asemenea proiecte sunt mult mai mari. «Forţa Destinului» este un spectacol foarte bun şi aduce public", a susţinut Carmen Cheţa în faţa judecătorului.

Tot joi, a fost audiată şi Narcisa Radu, consilier juridic, care a spus că nu a fost găsit niciun alt regizor capabil să pună în scenă spectacolul, dată fiind complexitatea acestuia.

Următorul termen în dosar va avea loc în 2 februarie la Curtea de Apel Cluj, când vor fi audiaţi alţi martori, printre care Demeter Andras, fost secretar de stat în Ministerul Culturii.

Directorul Operei Române din Cluj, Rareş Trifan, a fost trimis în judecată, în luna octombrie a anului trecut, pentru conflict de interese, după ce procurorii au stabilit că, în calitate de director general al Operei, a încheiat, în 23 februarie 2009, un contract cu sine însuşi, în calitate de regizor, având ca obiect regizarea unei cunoscute opere.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite