Directorul Colegiului Tehnic „Napoca“, trimis în judecată pentru o mită de 2.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Colegiului Tehnic „Napoca", Niculae Nistor, a fost trimis în judecată pentru o mită de 2.000 de euro, bani luaţi pentru a permite închirierea unui teren al şcolii.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Niculae Nistor, director al Colegiului Tehnic „Napoca" din Cluj-Napoca, pentru luare de mită, informează Mediafax.

Potrivit DNA, în cursul anului 2001, între Colegiul Tehnic „Napoca" din Cluj şi societatea comercială reprezentată de o persoană, denunţător în prezenta cauză penală, a fost încheiat un contract ce are ca obiect închirierea unui teren în suprafaţă de 1.266 de metri pătraţi, proprietatea colegiului, spaţiu folosit de denunţător în activitatea firmei sale. Contractul respectiv a fost prelungit, termenul închirierii urmând să expire în data de 17 octombrie 2011.

În perioada august - septembrie 2011, Nistor, în calitatea sa de director al Colegiului „Napoca", a pretins de la denunţător, cu titlu de mită, suma de 2.000 de euro pentru a reînnoi acest contract şi pentru a menţine cuantumul actual al chiriei. În acest sens, Niculae Nistor i-a precizat denunţătorului şi modalitatea în care îl va ajuta, respectiv prin fraudarea licitaţiei ce urma a fi organizată în vederea închirierii terenului, în condiţiile în care directorul instituţiei şcolare avea atribuţii de serviciu direct legate de licitaţie şi de încheierea contractului. În plus, inculpatul l-a asigurat pe denunţător că va fi declarat câştigător al licitaţiei chiar dacă ar avea competitori care să ofere o chirie mai mare.

La data de 19 septembrie 2011, Nistor a primit de la denunţător suma de 2.000 de euro ca obiect al infracţiunii de luare de mită, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante. În aceeaşi zi, s-a dispus reţinerea acestuia iar la data de 20 septembrie 2011, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Niculae Nistor. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite