Directorul Colegiului Tehnic „Napoca“, judecat pentru luare de mită, a fost eliberat pe cauţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Nistor, arestat pentru 29 de zile
Nicolae Nistor, arestat pentru 29 de zile

Directorul Colegiului Tehnic „Napoca", Niculae Nistor, judecat pentru luare de mită după ce ar fi primit 2.000 de euro pentru a permite închirierea unui teren al şcolii, a fost eliberat pe cauţiune, luni, în urma unei decizii a instanţei, el achitând 50.000 de lei.

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au judecat, luni, recursul înaintat de Niculae Nistor, director al Colegiului Tehnic „Napoca", trimis în judecată în stare de arest pentru luare de mită, împotriva unei sentinţe a Tribunalului Cluj, instanţă care a respins, săptămâna trecută, cererea sa de eliberare pe cauţiune, transmite Mediafax.

Curtea de Apel Cluj a admis recursul înaintat de Nistor şi a dispus eliberarea acestuia pe cauţiune. Bărbatul a fost pus în libertate după ce a plătit o cauţiune de 50.000 de lei.

În luna octombrie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Niculae Nistor, director al Colegiului Tehnic „Napoca" din Cluj Napoca, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, între Colegiul Tehnic „Napoca" şi societatea comercială reprezentată de o persoană, denunţător în această cauză penală, a fost încheiat un contract ce are ca obiect închirierea unui teren în suprafaţă de 1.266 metri pătraţi, proprietatea colegiului, spaţiu folosit de denunţător în activitatea firmei sale. Contractul respectiv a fost prelungit, termenul închirierii urmând să expire în data de 17 octombrie 2011.

În acest context, în perioada august - septembrie 2011, Nistor Niculae, în calitatea sa de director al Colegiului „Napoca", a pretins de la denunţător, cu titlu de mită, suma de 2.000 de euro pentru a reînnoi acest contract şi pentru a menţine cuantumul actual al chiriei. În acest sens, Nistor Niculae i-a precizat denunţătorului şi modalitatea în care îl va ajuta, respectiv prin fraudarea licitaţiei ce urma a fi organizată în vederea închirierii terenului, în condiţiile în care directorul instituţiei şcolare avea atribuţii de serviciu direct legate de licitaţie şi de încheierea contractului. În plus, inculpatul l-a asigurat pe denunţător că va fi declarat câştigător al licitaţiei chiar dacă ar avea competitori care să ofere o chirie mai mare.

În 19 septembrie, Niculae a fost prins în flagrant de procurori în timp ce primea de la denunţător suma de 2.000 de euro ca mită. Ca urmare, el a fost iniţial reţinut, iar în 20 septembrie arestat în urma unei decizii a Tribunalului Cluj.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite