Directorii şpăgari de la Bac îşi pot lua adio de la catedre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean îi cercetează pe membrii comisiei de Bacalaureat unde s-au predat lucrări xeroxate. Pe lângă aceştia, mai sunt cercetaţi şi directorii şcolilor ale căror elevi au dat Bac-ul aici. Directorul Ioan Rus şi adjunctul Ioan Văidăhăzan au fost arestaţi ieri de Tribunalul Cluj.

Directorul Grupului Şcolar „Alexandru Borza“, Ioan Rus, este acuzat că ar fi primit 10.600 de euro de la elevi, iar directorul adjunct al Liceului „Edmond Nicolau“, Ioan Văidăhăzan - 400 de euro.

Cei doi au fost arestaţi preventiv, ieri, pentru trafic de influenţă respectiv luare de mită. Ei sunt acuzaţi că ar fi tras la xerox lucrările la limba română pentru 42 de elevi.

Pe lângă cei doi, mai este cercetat în libertate de către DNA Cluj şi preşedintele comisie de Bacalaureat, Ilie Cornoiu. Acesta nu a putut fi contactat pentru a da explicaţii.
Potrivit adjunctului IŞJ Cluj, Nicolae Nistor, Rus şi Văidăhăzan riscă să fie daţi afară din învăţământ. „S-a format o comisie de cercetare la nivelul inspectoratului, şi pe lângă cei doi mai sunt cercetaţi toţi membrii comisiei de Bacalaureat de la Gurupul Şcolar «Alexandru Borza», dar şi directorii celor patru licee de unde proveneau elevii care au dat examenul aici“, a explicat inspectorul şcolar.
Şcolile la care se face referire sunt Grupul Şcolar „Alexandru Borza“, şi liceele particulare „Didactica Nova“, „Spiru Haret“ şi „Horea, Cloşca şi Crişan“. Cele mai multe lucrări xerocopiate au provenit de la elevii de la Liceul „Spiru Haret“, respectiv 22.

1.000 de euro pentru Bac-ul la română

Ioan Rus a fost arestat, ieri, pentru 29 de zile, iar Ioan Văidăhăzan pentru 20 de zile. Rus a pretins de la mai mulţi candidaţi şi de la părinţii acestora sume cuprinse între 1.000 şi 1.300 de euro, şi a primit efectiv 10.600 de euro, promiţând că, în schimbul acestei sume, va interveni pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat în vederea asigurării promovării în mod fraudulos a probei de limba şi literatura română.
Văidăhăzan Ioan, membru în Comisia de bacalaureat a primit de la un candidat suma de 400 de euro pentru a-l ajuta să promoveze probele scrise la examenul de bacalaureat.



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite