Directoarea grădiniţei ai cărei copii au dansat pe imnul PDL: „Înainte de toate e un cântec românesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii grădiniţei „Mica Sirenă“ din Cluj-Napoca au dansat, ieri, în faţa primarului Sorin Apostu, pe imnul PDL. Directoarea şcolii susţine că momentul artistic nu a avut nicio conotaţie şi acuză presa că a interpretat greşit.

„Mi se pare jignitor“, spune directoarea Maria Miclea, referindu-se nu la dansul cu tentă politică pe care au fost învăţaţi copiii să danseze, ci gestul presei de a relata despre acest „incident nefericit“, cum îi spune aceasta. Şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Anca Hodorogea, spune că nu ştie nimic despre ce s-a întâmplat ieri la instituţia de învăţământ preşcolară. „Vom verifica“, a spus inspectorul. Hodorogea, la rândul ei, a fost desemnată în fruntea IŞJ Cluj de către PDL, în urmă cu doi ani.

UPDATE: Anchetă la grădiniţa din Cluj unde copiii învaţă să danseze pe imnul PDL
Citeşte şi Primarul Clujului, „neplăcut surprins“ de dansul copiilor pe imnul PDL-ului

Copiii grădiniţei din Cluj-Napoca au dansat, de 8 Martie, în faţa primarului Sorin Apostu, pe „Verde înrourat“, semnată de Mircea Rusu şi devenită piesa oficială a Partidului Democrat Liberal, din cadrul căruia face parte şi edilul oraşului.

Directoarea grădiniţei susţine că educatoarele s-au ocupat de pregătirea copiilor. „Cine lucrează în domeniu ştie că pentru un moment artistic, se pun mai multe piese, copiii le ascultă şi pe ce îşi încadrează mai bine paşii, acea melodie se alege. Oricum au fost mai multe piese pe care s-a dansat. Iar acesta, înainte de toate, e un cântec românesc“, a spus Maria Miclea.

Legea Învăţământului spune că „învăţământul nu se subordonează scopurilor şi doctrinelor promovate de partide sau de alte formaţiuni politice. În unităţile şi spaţiile de învăţământ se interzic crearea şi funcţionarea partidelor sau altor formaţiuni politice, precum şi desfăşurarea activităţilor de organizare şi propagandă politică“.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite