Dinu Vlad. Poliţistul de cursă lungă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Subcomisarul Dinu Vlad s-a întors din Spania, de curând, cu medalia de bronz de la competiţia de cros dec la Jocurile Europene ale Poliţiştilor şi Pompierilor.

Ofiţerul clujean a participat la această a treia ediţie a jocurilor la două competiţii de tir şi una de cros country, de 10 km, unde a reuşit să ocupe locul III, la categoria de vârstă 35-39 de ani. S-a pregătit din greu pentru concursul de cros, cu două săptămâni înainte, în Normandia, când a alergat 90 km în şase etape şi a luat locul trei pe echipe. Poliţistul a alergat zece kilometri pe teren variat, iar timpul pe care l-a scos a fost de 37 de minute şi 42 de secunde.

La Jocurile Europene de la Valencia au participat poliţişti şi pompieri din 12 ţări, România fiind prezentă prin trei sportivi, toţi clujeni.
„Au fost organizate competiţii pentru 52 de sporturi, grupate în patru categorii, sporturi individuale, sporturi de echipă, sporturi cu specific poliţienesc  - de exemplu tehnici de autoapărare specifice, tir de mare precizie, trageri SWAT- şi sporturi cu specific pentru pompieri”, explică subcomisarul.

Poliţist în Capitală

Pasiunea pentru alergat a dobândit-o din timpul şcolii, la Academia de Poliţie din Bucureşti. Imediat după absolvire, a profesat la Ordine Publică, în cadrul Poliţiei Capitalei. În 2004, a avut şansa să vină la Cluj, ca şi profesor la Şcoala de Poliţie „Septimiu Mureşan”. Acum, are 300 de elevi pe care îi instruieşte în trageri, şi este diriginte la una dintre clase.

Despre trecerea de la munca din stradă la cea pedagogică, Dinu Vlad spune că a fost o alegere inspirată. „A fost o provocare, şi nu este foarte simplu să lucrezi cu elevii”, spune acesta.

Mai mult, poliţistul s-a îndrăgostit de Cluj-Napoca şi de ardeleni. „Am ales această zonă pentru că îmi place foarte mult şi m-am adaptat bine. Nu vreau să mai plec de aici”.

Antrenamentele pentru cros le face săptămânal, în Făget şi în parcurile din Cluj. De multe ori, se trezeşte cu noaptea-n cap pentru a apuca să alerge cel puţin o oră, înainte de a ajunge la serviciu.

A ajuns pe Mont Blanc

Dinu Vlad a fost şi şef al structurii de paraşutişti din cadrul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei Bucureşti. De aici i se trage pasiunea pentru munte, şi tocmai de aceea  concediile şi le „sacrifică” pentru expediţii. Până acum, poliţistul a escaladat Anzii Cordilieri la peste 6.100 metri, şi  celebrului Mont Blanc din Alpi, de 4.810 metri.

Poliţistul se pregăteşte, în prezent, pentru următoarea ediţie a Jocurile Europene ale Poliţiştilor şi Pompierilor, ce se va desfăşura în 2010 în Insulele Canare. „Sper să obţin şi nişte sponsorizări, şi să vin acasă cu performanţe şi mai bune”, mai spune acesta.

Ce-i place: Poliţistul este pasionat de munte, şi tocmai de aceea a înfiinţat Clubul de Turism şi Ecologie „Sequoia”, ce numără aperoximativ 100 de persoane. Membrii clubului, în mare parte elevi ai Şcolii de Poliţie, participă, alături de acesta, la drumeţii şi expediţii.

Ce nu-i place „Mă deranjează că în Cluj nu se organizează nicio competiţie de cros. De exemplu, de Ziua Oraşului, ar putea avea loc un astfel de eveniment. Mă mai deranjează că aici nu sunt destule piste pentru biciclişti”, spune Donu Vlad

Profil:

Născut 2 decembrie 1973, Bucureşti
Studii Academia de Poliţie
Familie Necăsătorit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite