CFR trăieşte! E în cursa de recuperare a punctelor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Careul lui Dolha a fost asediat de clujeni
Careul lui Dolha a fost asediat de clujeni

„Câinii“ nu au reuşit nici aseară să „spargă gheaţa“ la Cluj, unde nu au câştigat niciodată de la promovarea CFR-ului, din 2004. Ardelenii s-au impus şi aseară, cu 1-0. Sorin Cîrţu şi-a salvat postul după victoria din derby-ul cu Dinamo, adusă de golul lui Bjelanovici.

„Câinii" au pus singuri presiune pe ei înaintea meciului de aseară. Şi-au transmis unul altuia că numai o victorie în Gruia i-ar putea menţine în lupta pentru titlu. Determinarea din declaraţii nu s-a văzut însă şi pe terenul de joc.

Roş-albii au intrat timoraţi în partidă, clujenii au părut miraţi de sfiala bucureştenilor, iar de aici a rezultat un joc de-a şoarecele şi pisica. CFR-iştii au fost mai curajoşi în atac, fără să rişte prea mult în defensivă. Adevărul e că nici „câinii" nu i-au deranjat deloc, cel puţin în prima repriză.

Aşezarea tactică a lui Andone a fost o noutate pentru acest sezon. L-a pus pe Marius Niculae undeva, în partea stângă, pentru a-i pasa lui Andrei Cristea, dar schema nu a funcţionat. Nici Liviu Ganea nu s-a descurcat bine ca mijlocaş dreapta. În aceste condiţii, clujenii au pus la încercare defensiva nesigură a lui Dinamo, prin „capul" lui Bjelanovici.
Acelaşi atacant croat a marcat pentru 1-0 în minutul 25, din pasa lui De Zerbi.

Şi aici a fost vina fundaşilor centrali ai lui Andone, care au stat foarte departe de omul pe care ar fi trebuit să-l ţină în marcaj. Portarul Dolha şi-a continuat şi aseară evoluţiile modeste pe care tot le-a avut pe terenul CFR-ului, cu ieşiri aiurea şi poziţionări greşite în careu, dar a avut noroc cu colegii. Dacă fotbalul a fost mai sărac, măcar jucătorii s-au întrecut în intrări care mai de care mai dure la adversar.

N'Doye a ieşit în evidenţă la aceste faze la fel de mult pe cât şi-ar fi dorit să se ascundă după şuturile jalnice de la distanţă, la poarta lui Nuno Claro. „Roşul" încasat a fost perfect justificat.  „Câinii" au continuat să vadă buturile clujene doar cu binoclul până la finalul meciului, iar recordul negativ, cel fără de victorie acasă la CFR, a rămas intact.

" Ce am prestat nu e fotbal de Dinamo, ci de locul 10. N-am oferit mult fotbal, deşi eu am cunoscut o parte din lotul CFR-ului. "
Ioan Andone
antrenor Dinamo

" La golănie vom răspunde cu golănie. Nu veţi vedea picior de suporter clujean la Bucureşti. "
Cristi Borcea
director executiv Dinamo

"Am dominat jocul, iar dacă evolua şi Traore, le dădeam cinci goluri. Am intrat în lupta pentru podium. Mi-aş dori un egal la Rapid-Steaua."
Arpad Paszkany
patron CFR Cluj

CFR Cluj  1

Nuno Claro - Toni, Cadu (Rada 80), Piccolo, Edimar - E. Kone (Bud 63), Costa, Peralta, Culio - De Zerbi, Bjelanovici (Bastos 78). Antrenor: Sorin Cîrţu

Dinamo 0

Dolha - Rubio, Moţi, D. Grigore, Diabate (Bordeanu 46) - N'Doye - L. Ganea (Alexe 46), C. Munteanu, Ad. Cristea - An. Cristea (Torje 70), M. Niculae. Antrenor: Ioan Andone

Gol: Bjelanovici 25

Stadion „Dr. C. Rădulescu": 13.000

Eliminat: N'Doye 85

Arbitru: Alexandru Deaconu

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite