Din Italia, Mureşan face lotul pentru sezonul viitor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CFR, Iuliu Mureşan, se află în Italia, unde negociază pentru mai mulţi fotbalişti din „Peninsulă“. Pe lângă transferul definitiv al italienilor Piccolo, Bottone şi De Zerbi, CFR îşi mai doreşte încă doi jucători din „Cizmă“

CFR Cluj s-a reorientat pe piaţa transferurilor. Dacă în primii ani de după promovare, şefii din Gruia se bazau pe piaţa portugheză, iar apoi s-au reorientat spre piaţa argentiniană, acum şi-au schimbat politica. Deşi CFR a mai avut în trecut doi antrenori italieni, Cristiano Bergodi, iar apoi pe Maurizio Trombetta, aceştia nu au reuşit să-şi transfere conaţionalii în România. Gheaţa a fost spartă de Andrea Mandorlini, tehnician a cărui opinie a contat în ochii şefilor, iar dorinţa sa a fost îndeplinită.

Roberto de Zerbi a fost îndelung curtat de clujeni, care au reuşit în cele din urmă să obţină împrumutul pe şase luni al tehnicului italian. Acum, Iuliu Mureşan se află în Italia, pentru a negocia o rămânere a acestuia la Cluj, dar şansele sunt aproape de zero. De Zerbi ţine din tot dinadinsul să-şi continue cariera în Italia, în timp ce „vişiniii“ încearcă să-l întorcă din drum.

Piccolo şi Bottone, ţinte precise

Dintre cei trei italieni, cel care a impresionat a fost Felice Piccolo, fundaşul central care a demonstrat că Mandorlini se poate baza pe el. A dat randament indiferent dacă a făcut cuplu cu Alcantara sau Cadu, iar şefii l-au fixat ca una din principalele ţinte pentru acest mercato. De asemenea, Davide Bottone este pe placul tehnicianului, iar Mureşan va încerca să-i convingă pe şefii de la Torino să-l mai lase la Cluj pentru încă un an.

„Sunt jucători foarte buni, care ne pot ajuta atât în Liga Campionilor cât şi în campionatul intern. Ştiţi bine că este foarte greu să aduci italieni în campionatul nostru, pentru că sunt valoroşi, dar vom face tot posibilul. Cu de Zerbi este mai greu, el ar vrea să se întoarcă în Italia, dar există şanse să rămână la noi. Piccolo şi Bottone cred că vor rămâne“, a declarat Iuliu Mureşan.

Pe lângă aceştia, şeful din Gruia negociază pentru golgeterul Sienei, Simone Tiribocchi, despre care, însă, nu a dorit să comenteze, până când transferul nu va fi perfectat. În vârstă de 32 de ani, atacantul nu a reuşit să-şi ajute echipa să rămână în Serie A şi gruparea din Bergamo a retrogradat, dar şi-ar dori să plece la o echipă mai valoroasă.

Deşi Champions League este o atracţie pentru oricine, mai multe formaţii din prima divizie italiană îşi doresc serviciile forbalistului şi mutarea e foarte greu de realizat. O altă ţintă este mijlocaşul Parmei, Steffano Morone, însă italienii nu sunt dispuşi să renunţe la el fără 4 milioane de euro, sumă imposibil de plătit de către Arpad Paszkany.

Transferul lui Cassio ar putea pica

CFR Cluj şi-ar dori să-l achiziţioneze pe brazilianul Cassio Vargas Barbosa, de la gruparea portugheză Nacional Madeira, împrumutat în ultimii doi ani la Uniao Leiria. Deşi acesta a efectuat vizita medicală şi a trecut cu bine testele, mai există un impediment în privinţa realizării transferului. O echipă saudită îl doreşte cu insistenţă pe jucător, care pare dispusă să plătească 3 milioane de euro, ofertă mai mare decât a clujenilor. Zilele următoare se va clarifica situaţia sa.

 „Noi nu căutăm naţionalităţi, ci jucători de valoare, care să ne ajute pe viitor“
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite