Cluj: Din tren în autocar şi înapoi în tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Din tren în autocar şi înapoi în tren
Cluj: Din tren în autocar şi înapoi în tren

Pentru a ocoli blocajul de pe calea ferată din localitatea Boju, călătorii au fost transportaţi cu autocare până la Câmpia Turzii. Mai multe trenuri au fost anulate din cauza deraierii trenului de marfă, iar altele au fost deviate pe rute ocolitoare.

Sute de pasageri au fost plimbaţi cu autocarele între Câmpia Turzii şi Cluj-Napoca şi retur pentru a ocoli blocajul de pe magistrala de cale ferată, cauzat de accidentul de ieri din localitatea Boju. Astăzi au fost anulate trei trenuri (acceleratele 1637 şi 1633 - Braşov - Cluj-Napoca şi acceleratul 1638 - Cluj-Napoca - Braşov).

Cea mai mare întârziere a avut-o ieri trenul Bucureşti - Satu Mare, care a ajuns la destinaţie cu circa patru ore întârziere. Astăzi, întârzierile celor două trenuri ale căror traseu a fost suspendat până la Câmpia Turzii au fost de până la 60 de minute, conform şefului Gării Cluj-Napoca, Vasile Nicu Rafa.

Ieri seară a fost înghesuială mare

Florin Ciurar, un arădean în vârstă de 24 de ani, este foarte supărat pe toată încurcătura creată după deraierea trenului. A ajuns în Gara Cluj-Napoca aseară, înainte de miezul nopţii, şi se plânge că nu a avut loc în cele două autocare care trebuiau să-i ducă la Câmpia Turzii.

„Am încercat să fac o plângere oficială în caietul de reclamaţii, dar mi s-a spus că nu există aşa ceva, că nu-l găsesc. Toţi din tren s-au înghesuit ca nişte animale în autocare”, se plânge Florin.

Şeful Gării Cluj-Napoca, Vasile Nicu Rafa, spune că aseară a fost vorba de 130 de călători. „Într-adevăr, în primele două autocare s-a înghesuit lumea şi au stat şi în picioare, iar cel de-al treilea autocar a ajuns după o jumătate de oră. Au rămas 43 de călători care s-au îngrijorat că nu o să încapă, dar noi ştiam că are 50 de locuri şi nu vor fi probleme”, a spus Rafa.

„Naşul” de pe autocar

Pentru această dimineaţă, organizarea a fost ceva mai bună. Comenzile au curs pentru firma Alis Grup, care a asigurat cinci autocare pentru Acceleratul 1746 (Satu Mare - Bucureşti Nord), dintre care s-au umplut doar patru. Alte două sau trei autocare urmau să fie umplute la ora 13.35, când era programat să ajungă Inter City-ul Oradea - Bucureşti.

În autocare s-au urcat şi personalul tehnic al trenului, dar şi controlorii. Laszlo Marţian, unul dintre controlori, spune că nu ştie dacă trebuie să verifice biletele în autocar sau numai în tren, pentru că de asta se ocupă şoferii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite