Cătălin Botezatu, un anonim pentru criticul de modă Diane Pernet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diane Pernet, una dintre cele mai influente voci din moda mondială nu a auzit de Cătălin Botezatu. De Doina Levintza, însă, jurnalista a scris în mai multe rânduri pe blogul său.

Fashion icon-ul Diane Pernet, prezentă la Cluj Fashion Week, spune că nu este nicio tragedie că în România nu există nicio casă de haute couture. „Nu există în cele mai multe ţări. E mai mult un laborator de creaţie şi au 250 de clienţi cred că pe toată planeta”, spune jurnalista.


Români menţionaţi pe blogul jurnalistei

Printre designerii români pomeniţi de Diane Pernet pe blogul său se află şi Doina Levintza, dar şi mai tinerii Silvia Şerban, Bianca Pop sau Carmen Secăreanu. Niciun cuvât, însă despre Cătălin Botezatu sau Alexandru Ciucu. „Lucrări de-ale Silviei am mai văzut şi în decembrie 2009, când am fost la Bucureşti. Mi se pare de success şi fashion-labelul «Rozalb de Mura». Prima dată am văzut o prezentare de-a lor la Stocholm. Dar din câte ştiu au mari dificultăţi acum. Ar trebui ajutaţi”, este de părere Diane Pernet. Cât despre calitatea colecţiilor prezentate la Cluj Fashion Week, Diane Pernet a declarat că, la unele, calitatea materialelor şi a execuţiei lasă de dorit.

Probleme de organizare
Despre organizarea Cluj Fashion Week, Diane Pernet a avut şi critici. Ea s-a plâns că degeaba hotelul a fost renovat pe dinafară, dacă în camera nu funcţionează totul. „În camera în care m-au cazat prima dată nu mergeau robinetele, apoi m-au mutat în altă cameră”, a spus editorialistă de modă.
Cât despre organizarea prezentării de modă propriu-zisă, Diane Pernet a comentat că pasarela, în primele zile, punea în primejdie integritatea manechinelor, pentru că era acoperită cu un covor de care se puteau împiedica. „Bine că nu a cazut nimeni”, a spus Diane. Ulterior, organizatorii au îndepărat covorul de pe catwalk. „Artiştii ar trebui trataţi cu mai mult respect”, a mai spus jurnalista despre modul în care au fost afişate fotografiile prezentate în cadrul evenimentului.

Despre Cluj

Pe influentul său blog, Diane Pernet a relatat că, înainte de a participa la seara de deschidere a CFW, a oprit la o biserică din centrul vechi, unde a nimerit chiar peste o repetiţie pentru un concert. „Vocea cântăreţului a fost cerească”, a remarcat Pernet. De asemenea, reporterul blogului, Philippe Pourhashem, s-a arătat impresionat de istoria oraşului. „Istoria Clujului este fascinantă iar oraşul s-a aflat sub influenaţ atâtor de multe culture şi regimuri politice încât este este un spaţiu cu adevărat multicultural şi deschis”

Cine este Diane Pernet

Diane Pernet a fost, timp de 13 ani designer în New York. De 20 de ani Diane traieşte însă la Paris. „Mi-a fost foarte greu la început, în primii doi ani. Francezii m-au acceptat cu greu”, s-a confesat Diane. „La New York îmi placea să cred că sunt singurul designer, nu-mi păsa ce ziceau ceilalţi. Acum nu mă gândesc să mă întorc la a fi designer”, a mai spus Pernet.

De când locuieşte la Paris, Diane a realizat numeroase articole de moda pentru publicaţii precum Elle, Vogue, ZOO, Beaux Arts, Issue One, B-Guided,Uovo, Another Magazine, a promovat tinere talente, s-a ocupat cu realizarea de filme şi portrete video ale unor designeri. Este considerată jurnalist-cult şi un fashion icon. Blogul său, ashadedviewonfashion.com este unul dintre cele mai citite bloguri de moda şi un punct de referinţă pentru toţi cei care activează în industrie. Întrebată de ce crede că este considerată un fashion icon, Diane Pernet a răspuns: „Cred că onestitatea, creativitatea şi integritatea”. Cât despre imaginea sa originală şi stiul său vestimentar excentric, Diane a declarat reporterului ADS că este o opţiune personală. "Stilul meu e doar al meu, e o chestiune personală. Pe când moda e ceva comercial", s-a limitat să spună Diane.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite