De ce costă centura Vâlcele-Apahida 157 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centura Vâlcele -Apahida costă mai mult decât dublu faţă de preţul licitat pentru că au crescut salariile celor 900 de angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri şi pentru că s-au scumpit materialele de construcţie.

Costul centurii Vâlcele -Apahida s-a dublat pentru că „s-au modificat indicii statistici", spune directorul DRDP Ion Pantelimon. „Indicii statistici" se traduc însă în majorări salariale pentru cei 903 angajaţi ai instituţiei şi în costul ridicat al materialelor care au fost necesare lucrărilor. Directorul instituţiei a făcut mai multe precizări referitoare la centura Vâlcele-Apahida, care a fost denumită şi „centura de diamant“ din cauza costurilor mari, după ce, zilele trecute,  mai mulţi parapeţi de susţinere a şoselei s-au surpat.  Centura trebuia să coste 60 de milioane de euro, potrivit licitaţiei din 2006 şi a ajuns la un cost de 157 de milioane de euro în 2012, potrivit directorului DRDP, Ion Pantelimon.

Lucrările la centură nu sunt finalizate. Firma responsabilă a intrat în faliment, iar peste două săptămâni DRDP va cauta alte firme cu care să finalizeze lucrarea în vara acestui an.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite