Cluj: Angajaţii Centrului de Diagnostic au protestat pentru salarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Angajaţii Centrului de Diagnostic au protestat pentru salarii
Cluj: Angajaţii Centrului de Diagnostic au protestat pentru salarii

Aproximativ 20 de angajaţi ai Centrului de Diagnostic şi Tratament din Cluj-Napoca (CDT) au protestat azi, de la ora 8.00, în faţa instituţiei unde lucrează. Aceştia au ajuns la disperare după ce nu şi-au primit salariile pe lunile iulie, august şi septembrie, iar pe iunie, încasând doar 40% din salariu.

Aceştia susţin că deşi au avut promisiuni din partea autorităţilor că situaţia va fi schimbată, nu s-a întâmplat acest lucru.

„Deşi a apărut la data de 22 septembrie un comunicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii prin care se anunţa soluţionarea problemei CDT-ului prin semnarea în aceaşi zi a unui Ordin de Ministru prin care CDT se desfiinţează ca unitate sanitară cu personalitate juridică şi se reorganizează ca ambulatoriu integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, din câte ştim noi, acel ordin nici măcar nu a ajuns la Cluj”, a declarat Adela Tantău, lider sindical al CDT.

Angajaţii CDT au ajuns în culmea disperării, unii dintre aceştia plângându-se tot mai des că nu mai găsesc nici măcar resurse financiare necesare deplasării la locul de muncă.

„Eu fac naveta din Floreşti şi eu m-am împrumutat de la cine am putut ca să pot veni la serviciu. E, însă, o situaţie disperată, pentru că acei bani trebuie înapoiaţi”, a explicat Ana Szabo, îngrijitoare.

„Numai noi ştim cum ne descurcăm, nici bani de pâine nu avem”, a spus şi Mariana Chiş, o altă angajată a CDT. Angajaţii Centrului de Diagnostic şi Tratament din Cluj-Napoca au protestat aproximativ 20 de minute, reluându-şi ulterior activitatea.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite