Dezbatere pe Cluj Arena despre clasa zero

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Opiniile emise la dezbaterea de pe Cluj Arena vor fi incluse într-un raport ce va fi trimis Miniserului Educaţiei
Opiniile emise la dezbaterea de pe Cluj Arena vor fi incluse într-un raport ce va fi trimis Miniserului Educaţiei

Grupul de iniţiativă „Lobby Transilvania", alături de Mensa România, Fundația Părinți Clujeni şi Colegiul Mediatorilor din Regiunea de Nord-Vest organizează vineri, 24 februarie, o dezbatere pe stadionul Cluj Arena pe tema înfiinţării şi funcţionării clasei zero.

Stadionul Cluj Arena va găzdui vinerea viitoare, 24 februarie, la ora 13.00, o dezbatere publică legată de clasa zero. Organizatorii audierii îşi propun să ofere soluţii la o serie de întrebări la care încă nu s-au găsit răspunsuri: unde ar trebui să funcţioneze clasa pregătitoare? la şcoală sau la grădiniţă? de ce? care sunt resursele materiale necesare pentru funcţionarea clasei pregătitoare (jocuri, mobilier, băi special amenajate, programe after-school, etc.), astfel încât obiectivul acestui concept să fie atins? cine ar trebui să asigure aceste resurse şi în ce proporţie? cât suntem de pregătiţi pentru a introduce acest concept al clasei pregătitoare din anul şcolar 2012-2013? ce ar trebui să facă autorităţile locale şi naţionale ca să asigure funcţionarea optimă şi într-un concept integrat a acestei clase pregătitoare?.

Opiniile care vor fi exprimate în cadrul dezbaterii publice, intitulată „Cum ar trebui să funcţioneze clasa pregătitoare în şcoli şi cine contribuie la înfiinţarea ei?", vor fi incluse într-un raport ce va fi trimis Ministerului Educaţiei şi celor ce au atribuţii de decizie în domeniu. La eveniment sunt aşteptaţi părinţi, profesori, specialişti în educaţie timpurie, autorităţi locale şi naţionale.

„Aruncând o privire asupra contextului internațional şi asupra tendințelor implementării unor asemenea sisteme educaționale în cadrul țărilor dezvoltate se poate concluziona că nu suntem nici pe departe singura țară care implementează introducerea clasei pregătitoare ca o modalitate de ușurare a tranziției între grădiniță și școală. În baza studiilor efectuate, în mai multe țări, s-a ajuns la concluzia că acest sistem îmbunătățește și încurajează dezvoltarea armonioasă a copilului. Așadar, în cadrul audierii publice trebuie să avem în vedere atât conjunctura națională și internațională, cât și conceptele care au fost deja testate în străinătate", se arată în comunicatul organizatorilor dezbaterii publice, Grupul de iniţiativă „Lobby Transilvania", Mensa România, Fundația Părinți Clujeni și Colegiul Mediatorilor din Regiunea de Nord-Vest.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite