Cluj: Deţinutele din Cluj joacă teatru la Nottara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre deţinute se va afla şi o persoană care şi-a ispăşit, deja, pedeapsa, dar a ales să urce pe scenă alături de fostele colege.


Trupa de teatru ,,Fata Morgana” , formată din 9 femei deţinute la Secţia Exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, va participa  cu piesa de teatru "Casa Bernardei Alba", la Festivalul Naţional de Teatru al Deţinuţilor "Exit" care va avea loc la Teatrul Nottara în zilele de 25 şi 26 noiembrie.

Printre cele care vor urca pe scena teatrului va fi şi o persoană care, până la data spectacolului, va fi eliberată. Aceasta şi-a manifestat, însă, dorinţa de a juca la Bucureşti alături de fostele colege.
Regia piesei este asigurată de Andreea Iacob, şi a fost jucată în premieră la Studio ,,Euphorion” din cadrul Teatrului Naţional ,,Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.

La preselecţie au participat un număr de 17 trupe de teatru formate din persoane private de libertate, iar în cursa pentru premiul cel mare au rămas primele 10 clasate. 
Festivalul Naţional de Teatru al Deţinuţlor "Exit" este realizat de către Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în parteneriat cu Asociaţia Art Fusion, fiind finanţat cu suportul Comisiei Europene prin Programul Tineret în Acţiune.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite