Cea mai frumoasă cafea are inimă la concursul regional de barista (FOTO ŞI VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inimioare flori şi frunze realizate de cei mai pricepuţi barista din regiune
Inimioare flori şi frunze realizate de cei mai pricepuţi barista din regiune

Flori cu trei până la nouă-zece petale, frunze, inimoare, iepuraşi. Toate acestea sunt desene ce au fost realizate în cafea cu frişcă, de cei mai pricepuţi barista din regiune.

Primul concurs regional de barista (barman specializat în prepararea cafelei) a avut loc la Cluj, în acest sfârşit de săptămână. La proba de sâmbătă, concurenţii au trebuit să facă patru expresso, patru cappuccino şi patru băuturi creaţii proprii (semnături personale), toate în 15 minute. Cei trei care s-au clasat pe primele locuri au fost, în ordine descrescătoare, Sergiu Biriş, Dan Ursan şi Vlad Buda.

VEDEŢI AICI O FOTOGALERIE CU CREAŢIILE CONCURENŢILOR

Competiţia face parte din calificările pentru campionatul naţional, care va avea loc în martie 2011, la Bucureşti, apoi pentru World Barista Championship. La probele de duminică au fost doar doi concurenţi. „Sergiu Biriş participă la proba de Irish Coffee, iar Adrian Pralea la cea de Latte Art“, a precizat Silvia Constantin, organizatorul evenimentului şi membru fondator al Asociaţiei de Cafea de Speicialitate. Cei doi au trebuit să realizeze corect băuturile în opt minute, pentru a se califica mai departe, la competiţia naţională.

„Concursul de la Cluj face parte dintr-o serie de şapte evenimente pilot organizate în toată ţara, prin care dorim să popularizăm meseria de barista. Un barista bun trebuie să aibă calităţi excepţionale atât în prepararea cafelei, dar şi să aibă foarte multe cunoştinde despre unde vine cafeaua sau ce after tase are“, a mai spus Silvia Constantin. Ea a dat exemple de after taste (ce gust îţi lasă după ce ai băut cafeaua): cea din Kenia îţi lasă gust de citrice, cea din Guatemala de vin sau flori, iar cea din Jamaica de rom. „Una dintre cele mai scumpe cafele din lume este cea din Jamaica. Soiul Jamaica Blue Mountain se păstrează în buioaie de rom, de unde şi gustul lăsat“, a explicat Silvia Constantin.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite