Depistat pozitiv la Cluj cu virusul West Nile. Bărbatul a fost tratat, apoi externat şi nici nu ştie ce a avut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vârstă de 58 de ani din Paşcani, care a fost internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca în urmă cu două săptămâni, prezentând simptomele infecţiei cu virisul West Nile, a fost depistat pozitiv în urma analizelor efectuate de către Institutul Cantacuzino.

„Azi la ora 10.00 am primit rezultatele şi a fost depistat pozitiv. Bărbatul a fost tratat la noi patogenetic, pentru meningo-encefalită“, ne-a spus medicul Virginia Zanc, din cadrul spitalului clujean.

Potrivit acesteia, bărbatul a ajuns la Infecţioase în comă, în data de 27 iulie, fiind transferat aici de la Unitatea de Primire a Urgenţelor Cluj. Pacientul a fost tratat, iar când starea sa de sănătate a fost mai bună, acesta a fost trimis acasă, în aşteptarea rezultatelor. Astăzi, medicii clujeni au primit diagnosticul de la Institutul Cantacuzino. Raspunsul: pozitiv. Urmează ca bărbatul să se adreseze specialiştilor, care să-i ofere un tratament.

„A primit tratamentul adecvat şi s-a vindecat complet. Era un cioban originar din Paşcani, care nici nu ştie că a fost infectat", a spus Ioan Mureşan, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Ministerul Săntăţii a anunţat că în ultima săptămână au fost identificate şapte cazuri de infecţie cu virusul West Nile. Două persoane din ţara noastră deja au decedat din cauza virsului care poate fi contactat printr-o banală muşcătură de ţânţar.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite