Boc despre eliberarea lui Apostu: A fost firească, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Îl voi invita la primărie, la o întâlnire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc
Emil Boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a  declarat, sâmbătă, că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie  (ICCJ) de eliberare din arest a fostului edil Sorin Apostu este  "firească şi justificată", acesta beneficiind de prezumţia de  nevinovăţie.

Emil Boc a declarat,  sâmbătă, presei, că în cazul Apostu s-a depăşit durata prevăzută de  Constituţie de şase luni de zile de arest preventiv, regula derulării  unui proces fiind "în stare de libertate şi nu în stare de arest", potrivit Mediafax.

"Este o decizie firească a ICCJ pentru că regula derulării unui proces  este în stare de libertate şi nu în stare de arest, excepţia trebuie să  fie arestul, şi acest arest într-o durată rezonabilă de timp, iar aici  cred că s-a depăşit durata prevăzută de Constituţie de şase luni. Eu  cred că decizia instanţei este perfect justificată şi, la fel ca orice  om care se află în faţa unei instanţe de judecată, beneficiază în  continuare de prezumţia de nevinovăţie până la rămânerea definitivă a  unei sentinţe judecătoreşti. Şi înainte şi acum, fostul primar al  Clujului, Sorin Apostu, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie şi sunt  convins că şi-o va apăra în faţa instanţei de judecată?, a spus Boc.

Acesta a adăugat că va vorbi cu Sorin Apostu şi îl va invita şi la o întâlnire la Primărie.

"E un lucru normal, a avut o contribuţie fundamentală la dezvoltarea  Clujului şi, în continuare, voi păstra relaţia cu fostul primar al  Clujului", a mai spus Emil Boc.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  (ICCJ) a admis, vineri, cererea de eliberare depusă de fostul primar al  Clujului Sorin Apostu în dosarul în care a fost trimis în judecată  pentru fapte de corupţie.

În 28 august, Curtea de Apel Târgu Mureş, care judecă procesul în care  fostul primar din Cluj-Napoca este acuzat de fapte de corupţie,  respinsese ca fiind nefondată cererea de eliberare depusă de avocaţii  acestuia, decizia fiind atacată cu recurs.

Fostul primar al Clujului  Sorin Apostu a părăsit, vineri seară, Penitenciarul Târgu Mureş, în  urma deciziei instanţei supreme, la ieşire Apostu refuzând să facă  declaraţii.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite