Debut în cupă înainte de marele derby!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 „U“ şi CFR îşi dispută astăzi ultimele partide înaintea marelui derby al oraşului, care va avea loc vineri, la Alba-Iulia. „U“ Cluj- Victoria Brăneşti şi ACU Arad- CFR Cluj sunt capetele de afiş ale zilei pentru microbiştii clujeni

Clujul a început să fiarbă deja. Marea confruntare dintre CFR şi Universitatea îşi va consuma un nou episod vineri, la ora 16.30, pe stadionul „Cetate“ din Alba-Iulia. Orgolii vechi de zeci de ani, tensiuni la nivelul celor două galerii şi rivalităţi nemăsurate între jucători, sunt ingredientele meciului pe care întreaga suflare fotbalistică din oraş îl vede ca pe cel mai important al anului. Deşi cu obiective diametral opuse la începutul sezonului, cele două formaţii le-au creat numai surprize favoriţilor.

Dacă în cazul „şepcilor“ lui Marian Pană surpizele au fost plăcute, echipa clasându-se pe un nesperat loc 7 după opt etape scurse, în cazul „feroviarilor“ lucrurile sunt total diferite. Candidaţi la titlu în fiecare an, cei din Gruia traversează cea mai acută criză de rezultate din istoria modernă a clubului. Pe locul 14 în clasament şi deocamdată fără semne de revenire, elevii lui Cârţu nu se mai pot baza doar pe valoarea superioară a lotului pentru a se impune în faţa rivalei de-o viaţă.

Meciuri accesibile în Cupa României


Până la marele derby, ambele formaţii trebuie să treacă peste câte un obstacol. La ora 16.00, Universitatea va primi pe stadionul „Cetate“ din Alba-Iulia vizita celor de la Victoria Brăneşti. Marian Pană a deplasat un lot din care fac parte mai mulţi jucători care nu au avut şansa de a-şi arăta calităţile în acest campionat, dar „alb-negri“ nici nu se gândesc să rateze calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Din lot fac parte jucători precum Huţan, Buşcă, Cenici, Szilagyi, Ionescu, Tobă sau Voican, fotbalişti care în mod normal nu figurează printre primele opţiuni la titularizare în partidele de campionat.

Deşi nu au un obiectiv clar în ceea ce priveşte Cupa României, „studenţii“ îşi doresc un parcurs cât mai lung în această competiţie şi nu sunt dispuşi să le facă nicio concesie celor de la Brăneşti. De partea cealaltă, CFR va întâlni modesta ACU Arad, o formaţie care în mod normal nu are cum să le pună probleme celor din Gruia. Deşi nu traversează o formă sportivă de invidiat, elevii lui Cîrţu nu-şi pot permite să rateze calificarea, având în vedere faptul că sunt deţinătorii la zi ai trofeului.

În ultimii trei ani, cupa a fost adjudecată de „feroviari“ şi tradiţia îi obligă pe „vişinii“ să nu se încurce în faţa clubului patronat de Geta Onu. La rândul său, „Sorinaccio“ va alinia mai mulţi jucători care nu sunt titulari în mod normal. Partida care va avea loc pe stadionul „UTA- Francisc von Neumann“ va începe la ora 18.00 şi nu va fi nici ea televizată.

 „Ar fi ruşinos să fim eliminaţi din competiţie şi chiar nu mă pot gândi la aşa ceva“
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj


 „Pornim ca favoriţi, dar trebuie să avem grijă şi să câştigăm acest joc“
Marian Pană, antrenor Universitatea Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite