De azi, olandezii au consulat în centrul Ardealului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Walterus Reijers (foto stânga), consul onorific al Olandei la Cluj-Napoca.
Walterus Reijers (foto stânga), consul onorific al Olandei la Cluj-Napoca.

Astăzi, la ora 12.00, a fost inaugurat Cosulatul Olandei la Cluj-Napoca. Consul onorific al Olandei a fost numit Walterus Reijers, iar sediul consulatului a fost stabilit în clădirea companiei olandeze ISDC.

Potrivit ambasadorului Olandei la Bucureşti, Tanya van Gool, în ultima perioadă multe companii olandeze au ales să investească în Ardeal. Consulul onorific al Olandei la Cluj-Napoca va coordona activităţile din judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş, Bihor şi Sălaj. „Am venit în România în urmă cu 19 ani, moment în care m-am îndrăgostit de această ţară. Interesul meu este să promovez Transilvania, şi nu doar pe plan economic, ci şi cultural", a declarat Walterus Reijers. Consulatul Olandei va fi deschis trei zile pe săptămână, în clădirea ISDC din Cluj-Napoca.

Olanda este cel mai mare investitor străin din România, cu peste 4,5 miliarde de euro investiţi până în momentul acesta, reprezentând aproape o cincime din totalul investiţiilor străine din România. În prezent, la Cluj-Napoca activează în jur de zece companii importante cu capital olandez: Saan Ruttrans, Friesland Foods, Middle Europe Investments, ISDC, Aegon etc.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite