De astăzi, dejenii beau apă din Tarniţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Apa de la robinetele dejenilor provine din lacul Tarniţa
Apa de la robinetele dejenilor provine din lacul Tarniţa

Apa potabilă care ajunge în casele dejenilor provine de astăzi din lacul de acumulare de la Tarniţa, judeţul Cluj. Până acum, locuitorii Dejului depindeau de Combinatul de hârtie din localitate, în administrarea căruia se afla unica staţie de tratare din zonă.

Proiectul „Conductă de aducţiune apă potabilă Livada-Dej” a fost finalizat astăzi, astfel că dejenii vor primi la robinet apă potabilă din lacul Tarniţa, prin staţia de tratare Gilău. La inaugurare au fost prezente mai multe oficialităţi locale şi judeţene.

Lucrările demarate în 20 ianuarie 2009 au costat 16,46 milioane de lei şi au vizat prelungirea cu 20 de kilometri a aducţiunii existente Gilău-Gherla până în municipiul Dej, dar şi îmbunătăţirea suplimentară a calităţii apei. „De 41 de ani aşteptăm această modificare, nu era normal să ne alimentăm de la o sursă de apă privată, practic depindeam de ei”, a spus primarul Dejului, Costan Morar, făcând referire la dependenţa de Combinatul de hârtie din localitate.

Societatea a acumulat mari datorii faţă de distribuitorii de electricitate, care au ameninţat de multe ori cu sistarea furnizării curentului electric, caz în care ar fi fost automat oprită şi alimentarea cu apă potabilă a oraşului.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite