De Zerbi vine după cantonamentul din Antalya

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberto de Zerbi (în stânga) va evolua la CFR Cluj în acest retur
Roberto de Zerbi (în stânga) va evolua la CFR Cluj în acest retur

Roberto de Zerbi, mijlocaşul lui Napoli, a fost convins de Andrea Mandorlini să semneze cu CFR Cluj un contract de împrumut până la vară. Italianul va sosi la Cluj abia după ce „vişiniii“ se vor întoarce din cantonamentul pe care-l desfăşoară în Antalya

Deşi preşedintele Iuliu Mureşan a declarat că şansele să mai vină alţi fotbalişti în această perioadă de mercato sunt foarte mici, pe ultima sută de metri, CFR a reuşit o mutare importantă. Mijlocaşul italian al lui Napoli, Roberto de Zerbi, a acceptat să evolueze sub formă de împrumut la CFR în acest retur de campionat, după discuţii care au durat aproximativ o lună, spun surse apropiate conducerii din Gruia.

CFR va plăti jumătate din salariul jucătorului

Mandorlini le-a făcut şefilor o prezentare a fotbalistului încă din turul campionatului, deşi era conştient că jucătorii italieni se lasă greu convinşi să evolueze într-un campionat inferior valoric, precum al României. În cele din urmă, De Zerbi a fost lăsat de napoletani la CFR, club care va achita jumătate din salariul jucătorului, de 700.000 de euro pe sezon.

Presa din Italia în caracterizează pe fotbalist ca fiind un mijlocaş de creaţie extrem de talentat, un pasator excelent, care găseşte mereu soluţii neaşteptate atunci când are mingea la picior. În ultimul timp nu a jucat din cauza unei pubalgii, dar în general presa din Peninsulă are o părere excelentă despre jucătorul care a ajuns în România. Cunoscutul cotidian de profil, Gazetta dello Sport a dat ca sigur împrumutul acestuia în Gruia, considerând că Mandorlini a făcut o afacere excelentă şi De Zerbi îi va fi de mare ajutor în lupta pentru titlu.

Crescut de AC Milan

Roberto de Zerbi a început fotbalul de performanţă în 1995, când s-a transferat la echipa de juniori a celor de la AC Milan. După doi ani, a fost cooptat în echipa mare, dar nu a jucat niciun meci pentru „diavoli”, fiind cedat la Monza. În 1999, s-a transferat la Padova, iar apoi a avut scurte aventuri la Avelino şi Lecco.

Din 2002 până în 2004 a jucat la Foggia, echipă la care s-a afirmat cu adevărat. A evoluat în 56 de partide şi a înscris 18 goluri, după care s-a transferat la Arezzo. Pasul spre Serie A l-a făcut în 2005, odată cu transferul la Catania, iar următoarea echipă în CV-ul jucătorului a fost Napoli. Împrumutat la Brescia şi apoi la Avellino, a revenit la formaţia napoletană.

„Şansele ca împrumutul să se realizeze sunt foarte mari. Nu sunt semnate actele încă, dar foarte probabil de Zerbi va ajunge la noi. Este un jucător extrem de valoros, care ne va fi foarte util”, a declarat Iuliu Mureşan, preşedintele clujenilor. De Zerbi se va alătura noilor săi colegi după revenirea acestora din cantonament.

 „Există şanse mari ca Roberto să vină la CFR, dar încă nu este nimic sigur”
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj




Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite