„Dau gol! Acum numai în poarta nemţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înaintea meciului cu Bayern, Ricardo Cadu a muşcat dintr-un cârnat bavarez
Înaintea meciului cu Bayern, Ricardo Cadu a muşcat dintr-un cârnat bavarez

După ce a înscris pentru ambele echipe pe „Allianz Arena“, căpitanul CFR-ului, Ricardo Cadu, vrea să se revanşeze în meciul din această seară. Clujenii şi-au făcut calculele şi sunt decişi să învingă ce a mai rămas dintr-o echipă a lui Bayern, lipsită de vedete şi care va avea pe bancă doar patru rezerve!

Bayern a ajuns la Cluj cu o echipă şi mai slabă faţă de cea aliniată în tur! Germanii nu-i pot folosi pe Badstuber, Olici, Robben, Ribery, Van Bommel, Klose, Breno şi Contento.

Elevii lui Cîrţu sunt conştienţi că au o şansă unică de a câştiga, ceea ce le-ar da dreptul să speră la o calificare în primăvara europeană. Cel mai optimist om din tabăra CFR-ului e căpitanul Ricardo Cadu, autor al unui gol, dar şi a unui autogol la München. „Vreau să mai înscriu, dar, de data asta, doar în poarta nemţilor", ne-a mărturisit portughezul.

Paszkany le-a cerut să joace pentru el

„E bine că Bayern are atâtea absenţe, dar sunt convins că au cine să-i înlocuiască pe cei care nu pot juca. Noi vrem să batem şi vom face un meci mult mai bun decât cel de pe Allianz Arena", a continuat căpitanul ardelenilor.

Fundaşul lusitan a dezvăluit pentru „Adevărul" modul în care campioana României poate să-i surprindă pe fotbaliştii lui Van Gaal. „Trebuie să alergăm mult mai mult decât în tur, să fim concentraţi şi să nu le dăm spaţii libere nemţilor", a spus Cadu. „S-a dus ghinionul nostru la Galaţi, unde am marcat în prelungiri. Acum gata! Nu o să mai avem parte de autogoluri", a concluzionat portughezul.

Meciul cu Bayern este unul special pentru omul cu banii din Gruia. Patronul Arpad Paszkany, fan declarat al bavarezilor, a vorbit cu jucătorii săi la începutul săptămânii şi le-a explicat cât de importantă este pentru el confruntarea cu Bayern.

„La München aţi avut atitudine şi mi-a plăcut, chiar dacă rezultatul nu a fost cel pe care ni l-am dorit toţi. Acum, vreau să vă văd la fel de montaţi", le-a transmis finanţatorul elevilor lui Cîrţu. „Returul vreau să-l tratăm şi mai serios şi să eliminăm greşelile. Îmi doresc ca băieţii să joace şi cu gândul la ce le-am spus eu", le-a povestit patronul apropiaţilor săi.

Schweinsteiger, pericolul principal

Clujenii îl văd pe mijlocaşul Bastian Schweinsteiger  cel mai bun om al echipei lui Van Gaal. Tocmai de aceea, atât luni, cât şi ieri, la şedinţele tehnice, antrenorul CFR-ului, Sorin Cîrţu, i-a pregătit special pe fotbaliştii săi pentru a putea contracara mişcările lui Schweinsteiger. „Este unul dintre cei mai buni mijlocaşi din lume. Are dribling, plasament, şut, viteză şi sclipire în joc", a explicat „Sorinaccio".

Cîrţu: „E bun şi egalul"

Antrenorul clujenilor spune că un eventual rezultat de egalitate diseară ar trebui privit ca pe o victorie, deşi Bayern a venit la Cluj fără mulţi oameni de bază. „Când joci cu Bayern, un meci nul este bun. Nu contează că au deplasat aici doar 15 jucători, sunt mai puternici pentru că acum au revenit Demichelis şi Van Buyten faţă de partida tur", a afirmat Sorin Cîrţu.

De partea cealaltă, antrenorul nemţilor se gândeşte numai la victorie, cu toate că echipa sa este deja calificată în optimile Ligii Campionilor. „Consider că este un avantaj pentru noi că la CFR se schimbă atât de des primul unsprezece, eu nu aş face aşa ceva. Am venit la Cluj să câştigăm", a spus Van Gaal. ;

Liga Campionilor

Azi

Grupa E

FC Basel - AS Roma 21.45
CFR Cluj - Bayern München 21.45 TVR 1

Clasament

1. Bayern    3    3    0    0    7-3    9p
2. FC Basel    3    1    0    2    5-5    3p
3. CFR Cluj    3    1    0    2    5-6    3p
4. AS Roma    3    1    0    2    3-6    3p

Etapa următoare (23 noiembrie): AS Roma - Bayern, FC Basel - CFR Cluj

Grupa F

Chelsea - Spartak Moscova 21.45
Zilina - Ol. Marseille 21.45

Clasament: 1. Chelsea - 9p, 2. Spartak M. - 6p, 3. Marseille - 3p, 4. Zilina - 0p.

Etapa următoare (23 noiembrie): Spartak - Marseille, Chelsea - Zilina

Grupa G

Auxerre - Ajax Amsterdam 21.45
AC Milan - Real Madrid 21.45

Dolce Sport

Clasament: 1. Real Madrid - 9p, 2. AC Milan - 4p, 3. Ajax - 4p, 4. Auxerre - 0p.

Etapa următoare (23 noiembrie): Ajax Amsterdam - Real Madrid, Auxerre - AC Milan

Grupa H

Partizan Belgrad - SC Braga 21.45
Şahtior Doneţk - Arsenal 21.45 Dolce Sport 2
Clasament 1. Arsenal - 9p, 2. Şahtior - 6p, 3. Braga - 3p, 4. Partizan - 0p.

Etapa următoare (23 noiembrie): Braga - Arsenal, Partizan - Şahtior

Info
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite