Daţi afară de la stat, reangajaţi cu salarii triple din bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj şi-a informatizat pe bani europeni sistemul de preluare a declaraţiilor de şomaj. În cadrul proiectului au fost reangajaţi şi cei 16 funcţionari ale căror posturi au fost suspendate ca urmare a măsurilor de austeritate impuse de Guvern.

Cele 16 persoane disponibilizate au fost nu doar reangajate, ci li se plăteşte un salariu de trei ori mai mare. În mână vor lua circa 6.000 de lei. Acest lucru a fost posibil datorită celor două proiecte depuse de AJOFM Cluj prin care au fost atrase de la Uniunea Europeană fonduri în valoare de 7,1 milioane de euro, menite să informatizeze complet serviciile agenţiei. Funcţionarii publici îşi vor încasa salariile, practic, din bani europeni, pe o perioadă de trei ani, atât cât va dura finanţarea.

Oportunitate unică

Printre cei 16 funcţionari care au fost reconfirmaţi pe posturile suspendate şi vor fi plătiţi cu bani în cadrul proiectului se numără şi Ciprian Boşca (34 de ani), cel care va superviza derularea programului, dar şi purtătoarea de cuvânt a instituţiei, Ana-Maria Chiciudean (34 de ani).
Aceasta susţine că acest proiect a reprezentat o mare oportunitate. „Momentan nu ştiu care va fi rolul meu în cadrul proiectului, urmează să vedem ce activităţi voi avea”, ne-a spus aceasta.

În cazul lui Boşca responsabilităţile au fost deja stabilite. „Voi fi responsabil cu monitorizarea lunară în ceea ce priveşte implementarea şi buna desfăşurare a activităţilor din cadrul proiectului. Voi realiza rapoarte cu activităţile fiecăruia şi cheltuirea resurselor”, ne-a spus acesta.

Funcţionari „electronici”

Proiectul gândit de AJOFM Cluj încă de acum cinci ani şi contractat anul acesta presupune informatizarea serviciilor prin montarea a 24 de infotouch-uri în agenţie - sisteme electronice prin care cetăţenii pot beneficia de informaţiile puse la dispoziţie de AJOFM, precum depunerea declaraţiilor de şomaj - un dispecerat telefonic care îi va notifica pe şomeri imediat ce există o slujbă disponibilă, dar şi o bază de date modernă, care va cuprinde şomerii din judeţele Cluj şi Alba.

Citiţi mai multe mâine dimineaţă, în ziarul Adevărul

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite