Dascălu şi Paszkany au aşteptat în zadar procurorii DIICOT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Cluj a amânat din nou audierea omului de afaceri ieşean Iulian Dascălu, în dosarul în care acesta l-a acuzat pe patronul clujean Arpad Paszkany pentru şantaj. De această dată cel absent din sala de judecată a fost procurorul.

Procesul a început în data de 1 septembrie, iar acuzatul, Arpad Paszkany nu a lipsit la niciun termen. În schimb, partea vătămată Iulian Dascălu s-a prezentat pentru prima oară, pretextând programul încărcat.


Cauza era programată pentru ora 11. După câteva minute de aşteptare, Paszkany cu avocatul şi avocaţii lui Dascălu au părăsit clădirea, fiind anunţaţi că procurorul DIICOT a solicitat amânarea cu două ore. Când au revenit, la ora 13, pe lista de şedinţe era fixată ora 14. La ora 14,30 în sală a intrat grefiera, care a făcut apelul inculpaţilor şi al martorilor şi a anunţat o întârziere de încă o jumătate de oră.

La ora 15,30 a intrat vicepreşedintele Tribunalului, judecătorul Ariana Ilieş, care a decis amânarea cauzei cu încă trei săptămâni, din cauza lipsei procurorului. Vizibil iritat, magistratul a refuzat solicitările părţilor de a fixa altă dată. „În 16 ani de activitate nu am întâlnit aşa ceva”, a spus Ilieş. Imediat după ce Paszkany şi Dascălu au părăsit sala de judecată, a apărut procurorul DIICOT Ina Crăciunescu, care terminase de pus concluzii la şedinţele de judecată ale Curţii de Apel.


Iulian Dascălu a refuza să comenteze situaţia, spunând doar că va veni la termenul stabilit de instanţă. Paszkany însă nu a scăpat ocazia să taxeze lipsa procurorilor. „Dacă eu pot să vin din orice colţ al lumii, instituţia care mă acuză nu vine din aceeaşi clădire. Incalificabil, nu cred că aşa se comportă nişte profesionişti”.


Mircea Hrudei, şeful Parchetului DIICOT, Serviciul Teritorial Cluj ne-a declarat că de vină sunt zilele libere fără plată stabilite de guvern. „Procurorul de servici a avut mai multe dosare la Curtea de Apel cu arestaţi. Nu-l puteam trimite pe colegul liber în sală, pentru că era ilegal”.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite