Dans cu abilităţi mixte pentru clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
StopGAP este o companie profesionala de dans integrat contemporan, care implica dansatori cu şi fără dizabilităţi
StopGAP este o companie profesionala de dans integrat contemporan, care implica dansatori cu şi fără dizabilităţi

Asociaţia Little People România, alături de Compania de Dans StopGAP din Marea-Britanie, respectiv instructori de dans din Albania şi Bulgaria prezintă o serie de ateliere de dans, desfăşurate în perioada 22-27 februarie.

Asociaţia Little People România, alături de Compania de Dans StopGAP din Marea-Britanie prezintă un proiect inovator orientat pe tema dizabilităţii in domeiul artei, intitulat M.A.D. Theatre (Mixed Ability Dance Theatre-Teatrul de Dans cu Abilităţi Mixte).
 Proiectul M.A.D.Theatre constă într-o serie de ateliere de dans, desfăşurate în perioada 22-27 februarie 2010, in Cluj-Napoca, între orele 10:00-18:00, prin care participanţii vor însuşi tehnici de dans integrat, vor învăţa mişcări de dans, tehnici de improvizaţie creativă, comunicare non-verbală, modalităţi de a plănui şi desfăşura o sesiune de dans.

 Participanţii la acest proiect sunt: 6 dansatori cu şi fără dizabilităţi şi 3 instructori din partea Companiei de Dans StopGAP, 4 persoane din Bulgaria, reprezentând Centrul de Resurse şi Training pentru copii cu nevoi speciale „Karin Dom”, 4 instructori din Albania, respectiv 8 instructori de dans şi coregrafi din Cluj-Napoca. Instructorii vor avea ocazia să pună în aplicare mişcarile de dans învăţate, alături de tineri cu dizabilităţi, invitaţi la 4 sesiuni de pregătire.
 
Bazele dansului cu abilităţi mixte

StopGAP este o companie profesionala de dans integrat contemporan, care implica dansatori cu şi fără dizabilităţi. Finanţat de „Consiliul Artistic din Anglia“, StopGAP este cea mai prestigioasa companie de dans integrat din Marea-Britanie.
Obiectivul proiectului este ca dupa cele 6 zile, instructorii şi coregrafii clujeni care beneficiază de training-uri din partea StopGAP sa ofere platforme de învăţare şi să introducă dansul integrat în România la un nivel profesionist publicului larg şi în mod special persoanelor cu dizabilităţi creând primul grup de dans cu abilitati mixte din ţară.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite