Daniel Şăulean este jurnalist auto încă din liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este redactor, editor, corector, art director, tehnoredactor, redactor-şef şi director de vânzări al revistei „Visul meu, automobilul”. Daniel Şăulean are 19 ani şi este, deja, jurnalist auto. Şi totul din pasiune pentru maşini.

În decembrie 2009, Daniel Şăulean a realizat primul număr al revistei „Visul meu, automobilul”. Totul a pornit de la profesoara de limba română Victoria Gal. „Ea m-a încurajat să particip la un concurs de reviste, ziare şi reclame”. Aşa a început aventura publicistică a elevului care acum se află la cel de-al doilea număr al unei reviste auto unice în Cluj. La primul număr, a lucrat aproape trei săptămâni, şi totul în tipul său liber, pentru că este considerată o activitate extraşcolară.

El le face pe toate la această revistă: scrie textele, le editează, face designul grafic al revistei, tehnoredactarea şi este şi redactorul-şef al publicaţiei. În plus, este şi un fel de „director de vânzări”, pentru că şi-a căutat şi şi-a găsit sponsori pentru revista sa publicată în condiţii grafice deosebite. „Chiar dacă nu scot multe numere, încerc să arate cât mai bine”, spune micul jurnalist auto.

La ultimul concurs naţional de reviste şcolare, efortul său a fost recunoscut cu o menţiune. Revista sa conţine rubrici precum istoria mărcii Dacia, maşini de lux, maşini sport, maşini de epocă, o rubrică de tunning, dar şi una de istorie a motocicletei.

Nu ratează niciun eveniment auto

Tot pasiunea l-a făcut pe Daniel să dea la Colegiul Tehnic de Transporturi. Pe lângă faptul că învaţă la liceu şi noţiuni de mecanică, poate face şcoala de şoferi pentru camioane şi motociclete. Cu permisul pentru autoturisme s-a obşinut deja, de cum a împlinit 18 ani.
„Conduc de câte ori am ocazia. Cred că am condus maşinile tuturor prietenilor, tocmai în ideea de a acumula cât mai multă experienţă la volan”, spune împătimitul de maşini. De altfel, la volan a urcat pentru prima dată la 15 ani, când s-a apucat de karting. „M-a ajutat mult acest sport să învăţ să conduc maşini obişnuite”, declară elevul. Pasiunea sa pentru maşini este atât de mare, încât nu ratează niciun eveniment auto organizat la Cluj. „Cred că din 2005 încoace n-am fost doar la o expoziţie, atât”, mai spune Daniel.

Când era mic avea o colecţie de machete realiste de maşini, dar şi o colecţie de reviste auto, care i-au cultivat gustul pentru acest gen. Daniel nu doar scrie despre maşini, ci are şi un blog pe care încarcă filmuleţe cu demonstraţii. Visul său este să aibă o maşină, pe care să o modifice aşa cum doreşte. De altfel,  după ce termină şcoala, Daniel îşi doreşte să îşi deschidă un atelier de tunning auto, unde va îmbina afacerea, cu hobby-ul.

Ce-i place: Pe lângă maşini, lui Daniel îi place tehnologia în general, electronica în special, cablajele, dar şi mixajele audio.

Ce nu-i place: Nu-i place starea ţării, din punct de vedere economic şi social. Nu-i plac nici oamenii iresponsabili şi care nu se ţin de cuvânt

Întrebări şi răspunsuri:
De ce crezi că ai luat menţiune pentru revista ta auto?

„Nu ştiu de ce am luat doar menţiune. Aş fi vrut să ştiu ce publicaţii au luat premiu, ca să vad ce anume se cere la astfel de concursuri”.

Colegii tăi de clasă îţi împărtăşesc pasiunea pentru maşini?
„Cei mai mulţi da. De altfel, eu îi anunţ pe toţi cand sunt evenimente auto în Cluj, să se bucure şi alţii. Îmi place să fiu informat şi să îi informez pe alţii”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite