Daniel Dăianu: „Din 2012 românii vor simţi şi la buzunare că s-a ieşit din recesiune”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul economic Daniel Dăianu, fost ministru al finanţelor şi fost europarlamentar, a declarat că România va resimţi anul acesta o creştere economică nesemnificativă, însă românii vor simţi că s-a ieşit din recesiune abia în 2012.

"Eu fac o deosebire între ieşirea din recesiune şi ieşirea din criză. După mine, criza va mai dura, pentru că nu este numai a României. Din 2012 este posibil ca românii să simtă şi la buzunare, dar şi prin starea de spirit colectivă, că s-a ieşit din recesiune", a declarat economistul Daniel Dăianu, prezent la Cluj în cadrul unei conferinţe organizată pentru studenţii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor.

Acesta a precizat că România va resimţi o uşoară creştere economică încă din acest an, însă nesemnficativă.

"Nu se va simţi această creştere şi în buzunare în 2011. Procesul investiţional e firav la noi. Nu cred că putem miza pe investiţii de anvergura celor premergătoare crizei. Toate acestea dau dimensiune extrem de importantă strategiilor absorbţiilor fondurilor europene pentru România.Asta e defapt lupta pentru apa grea", a conchis fostul ministru al finanţelor, Daniel Dăianu.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite