Dacii şi romanii clujeni se luptă la Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clujeanca Ana Maria Gruia va fi una din protagonistele evenimentului
Clujeanca Ana Maria Gruia va fi una din protagonistele evenimentului

Concerte, competiţii sportive şi focuri de artificii pregătite de Ziua Minerului la Roşia Montană, eveniment ce va avea loc duminică. Membrii asociaţiei Terra Dacica Aeterna vor defila costumaţi în soldaţi daci şi romani şi vor reconstitui o luptă istorică.

Spectacole în aer liber de muzică populară şi folk, competiţii sportive, expoziţii şi focuri de artificii sunt pregătite de către autorităţile locale din Roşia Montană pentru ediţia din acest an a Zilei Minerului, manifestările care vor avea loc duminică. Evenimentul va avea loc pe stadionul "Minerul" din localitate.

Sărbătoarea include şi a doua ediţie a Festivalul Comunităţilor Miniere şi al Tradiţiilor Minereşti, la care participă 12 comunităţi miniere din judeţele Alba, Bihor, Cluj şi Hunedoara.

Un moment inedit va fi creat de membrii asociaţiei Terra Dacica Aeterna, care vor defila costumaţi în soldaţi daci şi romani şi vor reconstitui o luptă istorică.

Festivalul se va încheia cu un spectacol de muzică folk în care vor evolua Zoia Alecu, Dinu Olăraşu, Ducu Bertzi şi Nicu Alifantis. Anul trecut, în cadrul evenimentului, s-a stabilit şi un record mondial, omologat de Guinness Book: cei mai mulţi oameni care caută aur cu şaitrocul. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite