DNA Cluj cercetează un avocat bucureştean pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un avocat bucureştean este cercetat pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant primind zece mii de euro de la soţiile a două persoane judecate pentru crimă organizată la instanţa supremă. În schimbul banilor acesta le-a promis  celor două pedepse mai blânde pentru soţii lor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj îl cercetează pe Cornel Adalbert Szekely penntru trafic de influenţă, acuzându-l că din februarie şi până în 2 mai, în calitate de avocat în Baroul Bucureşti, "a pretins şi primit de la două persoane denunţătoare suma de 6.000, respectiv de 4.000 euro, pentru ca, prin influenţa pe care susţinea că o are pe lângă judecători ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, să determine pronunţarea unor soluţii mai blânde într-un dosar în care soţii denunţătoarelor erau judecaţi pentru infracţiuni de crimă organizată şi în care cei doi fuseseră condamnaţi de instanţa de fond", scrie Mediafax.

Procurorii spun că avocatul le-a cerut, practic, celor două femei câte două mii de euro pentru fiecare an de închisoare care s-ar scădea din pedepsele pronunţate de prima instanţă împotriva celor doi bărbaţi judecaţi pentru crimă organizată.

Szekely Adalbert Cornel a fost prins în flagrant, luni, în timp ce primea 10.000 de euro de la cele două femei. Procurorii l-au reţinut şi urmează ca marţi să-l ducă în faţa unei instanţe a Curţii de Apel Cluj pentru emiterea unui mandat de arestare.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite