DEZASTRU. Toţi candidaţii care au dat proba de modernă a Bac-ului de toamnă sunt „începători“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Cluj, în cea de-a doua sesiune a bacalaureatului nu există niciun elev care să fi luat măcar calificativul „mediu", adică o notă între 6 şi 6,9, la proba de limba modernă oral.

Primele rezultate la Bacalureatul de toamnă s-au afişat la şcolile din judeţul Cluj. În această seară se vor cunoaşte, de la avizierele şcolilor, rezultatele la proba de competenţe digitale. Dacă rezultatele la proba de limba română oral sunt rezonabile, în schimb la limba modernă lucrurile stau foarte prost: niciun candidat nu a obţinut calificativul mediu. Toţi au luat calificativul de „începător“, adică au luat note între 5 şi 5,9.

Potrivit secretarului comisiei judeţene de Bac din Cluj, Călin Mureşan,  450 de elevi s-au înscris la proba de modernă şi 368 au luat examenul cu calificativul începător. Restul nu s-au prezentat. Din datele Inspectoratului reiese că sunt 339 de începători la engleză, 25 la franceză, 1 la germană, tot unul la portugheză şi 2 la spaniolă.

La limba română oral s-au prezentat 366 de candidaţi din 433 înscrişi. „76 au luat calificativul experimentat, 173 pe cel avansat şi 117 pe cel mediu", se arată în statistica întocmită de secretarul comisiei judeţene de Bac.

La proba de limba maternă s-au înscris 25 de elevi, 3 nu s-au prezentat, iar restul au trecut. Dintre cei 22 reuşiti, 5 au luat calificativul mediu, 7 pe cel de avansat şi 10 pe cel de experimentat.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite