Curtea de Apel Cluj menţine condamnarea ucigaşului cu Porsche: cinci ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Cluj a menţinut, marţi, sentinţa dată de Tribunal în cazul omului de afaceri clujean Gabriel Hilote, care a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare după ce a provocat un accident soldat cu moartea a trei persoane, conform Mediafax

Avocatul lui Hilote a cerut ca pedeapsa de cinci ani de închisoare dată de Tribunalul Cluj să fie redusă, la fel şi daunele morale de 230.000 de euro pe care trebuie să le plătească rudelor celor trei persoane care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului. De asemenea, avocatul lui Hilote a susţinut că acesta nu era conştient în momentul în care a fugit de la locul accidentului şi că nu a încercat niciun moment să împiedice desfăşurarea anchetei penale. „S-au cerut despăgubiri extrem de mari. Aceste daune nu vor putea fi achitate, chiar dacă Hilote va munci până la sfârşitul vieţii“, a spus avocatul lui Hilote.

Hilote a spus, la rândul său, că a încercat să ajungă la o înţelegere cu rudele victimelor: „Eu am încercat să ajung la o înţelegere cu familia, dar nu s-a putut. Nu am făcut intenţionat acest accident. Aş dori să nu ţineţi cont de presiunile presei“, a spus Gabriel Hilote.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Claudia Ilieş, a declarat corespondentului MEDIAFAX că instanţa a respins recursul lui Hilote şi a menţinut sentinţa dată de Tribunalul Cluj, care îl condamnase pe Gabriel Hilote la cinci ani de închisoare cu executare.

Sentinţa Curţii de Apel Cluj este definitivă

Totuşi, dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va admite cererea de strămutare depusă de Hilote cauza se va rejudeca la o altă curte de apel din ţară. Cererea trebuia să fie judecată în 18 martie, însă dosarul a fost amânat. Accidentul a avut loc în 19 octombrie 2009, în cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca, după ce omul de afaceri Gabriel Hilote, care conducea un Porsche Cayenne, a intrat într-o depăşire, fără să se asigure, şi a lovit o maşină care circula regulamentar. În urma accidentului, o femeie a fost rănită, iar soţul şi fiica acesteia, în vârstă de 15 ani, au murit. Ulterior, în luna noiembrie 2009, a murit şi femeia, la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Şoferul vinovat de producerea accidentului a fugit de la faţa locului, iar ulterior s-a prezentat la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) 1 din Cluj-Napoca, având răni la un picior şi un traumatism cranian. Acesta a fost audiat de poliţişti şi procurori, iar ulterior a fost reţinut, apoi arestat de Judecătoria Cluj-Napoca, pe 29 de zile, pentru ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. El a făcut recurs la decizia privind arestarea preventivă a sa, însă cererea a fost respinsă.

În dosarul în care Gabriel Hilote a fost judecat, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au schimbat încadrarea juridică a faptei, de la ucidere din culpă la ucidere din culpă având o alcoolemie peste limita legală. Conform surselor citate, în urma unei expertize de recalculare a alcoolemiei, medicii legişti au stabilit că Hilote avea, la momentul producerii accidentului, o alcoolemie de 1,14 grame la mie în sânge.

Omul de afaceri clujean Gabriel Hilote a fost condamnat, în 19 mai 2010, de Judecătoria Cluj-Napoca, la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, sentinţa nefiind definitivă. Instanţa a dispus, de asemenea, ca Hilote să plătească 43.000 de lei daune materiale şi 230.000 de euro daune morale către şapte părţi civile, membri ai familiei victimelor.

În decembrie 2010, Tribunalul Cluj a admis apelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi al părţilor vătămate la sentinţa Judecătoriei, prin care omul de afaceri Gabriel Hilote fusese condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare. Instanţa a majorat atunci pedeapsa la cinci ani de închisoare cu executare şi a menţinut despăgubirile date în sentinţa Judecătoria Cluj-Napoca pentru familia victimelor.

La primul termen de judecare a recursului, care a avut loc în 25 ianuarie, Hilote a cerut amânarea pentru a-şi angaja apărător. Şi la termenul din 22 februarie cauza a fost amânată, iar marţi a avut loc ultimul termen, fiind pronunţată şi sentinţa.



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite