FOTO Cum se îmbrăcau clujencele în perioada interbelică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Istoricul Ucu Bodiceanu şi Ancuţa Lăcrămioara Chiş organizează, până pe 17 iunie, o expoziţie inedită la BCU. De această dată, tema este moda în Clujul interbelic.

Imagini din revistele care au apărut în perioada interbelică a Clujului şi care fac referire la toaleta doamnelor şi domnişoarelor pot fi văzute până pe 17 iunie la etajul 1 al Bibliotecii Central Universitare.

„Silueta femeii scoasă din ce în ce mai mult în evidenţă, primele costume de baie care dezgolesc braţele şi picioarele femeilor, entuziasm şi creativitate dintr-o perioadă de maximă înflorire economică. Îmbrăcămintea bunicii mai îndrăzneaţă decât am putea crede şi multă nonşalanţă în încercarea de a aborda o modă din ce în ce mai obraznică", astfel sunt îmbiaţi clujenii de către cei care au gândit expoziţia.


image

Pasionaţii de trecut pot vedea pot vedea cum arătau fotomodele de atunci, cât de elegenate erau rochiile, cât de excentrice erau toaletele şi corsetele.

Expoziţia face parte din cadrul Photo Romania Festival şi poate fi vizitată de luni până sâmbătă, între orele 8.00 şi 20.00. Intrarea este liberă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite