Cum va arăta cea mai veche pasarelă din Cluj după modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat lucrările de reparaţie la pasarela de la Opera Maghiară, de lângă Parcul Central, construită în anul 1901. Acest pod a fost curăţat de stratul de grund şi de vopseaua veche, după care vor fi înlocuite circa 40 de profile de cornier, grinzile de stejar, podeaua existentă, urmând ca podul să fie vopsit în culoarea originală, respectiv gri.

Elementul de noutate va consta în iluminatul acestei pasarele. Sistemul de iluminat al podului de la Opera Maghiară va pune accent atât pe iluminarea căii pietonale propriu-zise, cât şi pe scoaterea în evidenţă a podului dinspre exterior. Este un sistem de iluminat inedit pentru Cluj-Napoca. Acesta va fi folosit şi pentru iluminarea altor poduri pietonale şi/sau rutiere din oraş, cu un design adaptat la particularităţile podului sau a zonei respective.

Menţionăm că atât aparatele de iluminare a căilor pietonale cât şi aparatele de iluminat arhitectural sunt echipate exclusiv cu lămpi LED, ce nu vor depăşi un consum de 1 kW pe oră.

Valoarea totală estimată a reparaţiilor este de 56.800 lei fără TVA iar firma executantă este SC Dupex. Termenul de finalizare este sfârşitul lunii august. Pasarela de la Opera maghiară este cunoscută şi sub numele de Podul Elisabeta. Deşi a fost construit în anul 1901, acesta nu a mai suferit reparaţii majore încă din anii ‘80.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite