Cum a înşelat RCS&RDS clienţii cu promoţii false

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania de telecomunicaţii nu şi-a respectat oferta promoţională, prin care le oferea clienţilor telefoane fixe şi mobile. După trei luni, păgubiţii au rămas fără telefoane, dar cu contractele încheiate. Protecţia Consumatorilor din Cluj a amendat RCS&RDS cu 30.000 de lei.

Cosmin Neag, un clujean înşelat de RCS&RDS, povesteşte cum a fost purtat pe drumuri degeaba de furnizorul de internet şi telefonie mobilă. La mijlocul lunii ianuarie, a încheiat un contract pentru serviciul de internet şi cablu TV. Oferta celor de la RCS&RDS suna foarte frumos: patru servicii la preţ de două.

Adică clienţii urmau să primească gratuit alte două servicii, de telefonie mobilă şi fixă, incluse în acelaşi preţ cu cele de internet şi cablu TV. „Pentru serviciul de telefonie fixă şi mobilă urma să fiu contactat ulterior. Nici până în ziua de azi nu au venit”, povesteşte clujeanul.

Ofertă cu telefonul tău

Următorul pas a fost o reclamaţie, înregistrată la RCS&RDS Cluj. Nu a primit niciun răspuns, în schimb i s-a făcut o ofertă telefonică. „Mi-au spus că ar exista opţiunea să-mi instaleze telefonul fix cu aparatul cumpărat de mine, dar fără telefon mobil. Am refuzat”, mai spune Cosmin Neag.

Clujeanul este doa unul dintre cele 30 de persoane care au depus plângere la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj, pe acesată temă. Din acest motiv, unii dintre consumatori au cerut rezilierea contractului, însă solicitarea le-a fost refuzată.

Reclamaţiile la adresa RCS&RDS au vizat şi alte practici comerciale incorecte. „Alt consumator avea contract din anul 2007, iar în anul 2010 a intrat în posesia unui modem de internet care funciţona la o altă viteză decât cea specificată în documente, fapt ce a dus la imposibilitatea conectării la internet”, arată Mircea Radu, şeful CJPC Cluj.        

Alţi clienţi au primit decodoare TV cu altă serie decât cea înscrisă în contract, acestea nemaiputând fi utilizate. De asemenea, o serie de reclamaţii se referă la faptul că serviciile oferite de furnizor au fost suspendate, cu toate că reclamanţii au făcut dovada plăţii facturilor prin bancă.

Preferă să plătească amenzi şi să înşele clienţi

„Conform ascestor câteva exemple, se observă că operatorul economic se comportă incorect în relaţia cu consumatorii, prin rea credinţă şi informaţii incorecte şi in complete”, mai arată şeful CJPC Cluj, Mircea Radu. În consecinţă, RCS&RDS a fost amendată cu 30.000 de lei, şi i s-a cerut încetarea practicilor comerciale incorecte semnalate.

„Principiul lor este: «Mai bine plătim o amendă şi încheiem contracte multe, să ne permitem să o plătim»”, este de părere Mircea Radu. Până acum, compania nu a contestat procesul verbal.

Oferte tentante

RCS&RDS promovează şi acum oferte tentante pe site-ul companiei. De exemplu, promoţia „4x4, 16 luni de servicii gratuite”, sună foarte avantajos pentru clienţi. Potrivit ofertei, sunt oferite patru servicii - TV, Internet, telefonie fixă şi telefonie mobilă - începând cu 52 de lei pe lună.

RCS%RDS promite reglarea situaţiei

Reprezentanţii companiei au precizat că echipamentele pentru serviciile de telefonie fixă şi mobilă s-au epuizat datorită numărului mare de solicitări.„ Din cauza foarte multor solicitări de încheiere a contractelor în cadrul promoţiei menţionate, echipamentele suport pentru serviciile noastre s-au epuizat. Din aceste motive câţiva dintre abonaţii nostri au primit cu o perioadă de întârziere echipamentele necesare instalării serviciilor. Situaţia este în curs de reglare şi după instalarea echipamentelor, clienţii noştri vor avea lunile gratuite promoţionale. Cei 30 de abonaţi care au încheiat contracte în cadrul promoţiei noastre cu 3 luni gratuite pentru plata abonamentelor, beneficiază de perioada de gratuitate. Perioada de gratuitate din cadrul promoţiei este valabilă din momentul instalării sau activării serviciilor noastre.”, a precizat Cristina Nicoară, putrtător de cuvânt la RCS%RDS.
.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite