Cum a „scăpat“ preşedintele PSD Cluj de contractele ilegale care l-au băgat la puşcărie pe Apostu: „A semnat directorul adjunct"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Apostu a fost eliberat, dar nu are voie să părăsească ţara (foto: adevarul)
Sorin Apostu a fost eliberat, dar nu are voie să părăsească ţara (foto: adevarul)

Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj şi directorul firmei care a încheiat contractele pentru asigurarea parcului auto al regiei de transport public în comun din oraş, una dintre principalele dovezi aduse împotriva fostului primar Sorin Apostu, a susţinut că ştia despre aceste acte, dar nu le-a semnat el.

Astăzi, la Curtea de Apel Târgu-Mureș a avut loc un nou termen în cazul fostului primar al Clujului, Sorin Apostu, acuzat și cercetat într-un caz de corupție. La termenul de azi au fost prezenţi, pe lângă cei trei inculpaţi (Sorin Apostu, soţia sa, Monica Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia) şi doi martori citaţi, Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj şi fost director al firmei de asigurări Unita/Uniqa, alături de Stelian Nistor, un apropiat al soției lui Apostu.

A semnat adjunctul
Președintele PSD Cluj a declarat în fața instanței că era la curent în legătură cu existența unor polițe de asigurare semnate între societatea sa și RATUC, dar că el nu a semnat niciodată vreuna dintre aceste polițe, deși numele său apare pe contracte. ”Știu că au fost încheiate poliţe de către Uniqa cu RATUC, intermediate şi vândute de o societate independentă, Frarom. Eu nu am semnat niciodată vreo poliță de asigurare, semnătura aparținându-i mai mult ca sigur directorului adjunct al firmei Uniqa, Valentin Coroiu”, a declarat Lăpușan. Aceste poliţe prin care se asigura parcul auto al regiei de transport în comun din oraş au reprezentat una dintre principalele dovezi aduse împotriva lui Apostu. Aspazia Droniuc, denunţătoarea lui Apostu, a afirmat că pentru obţinerea acelor contracte i-a dat mită ex-primarului. Din aceste contracte au avut de câştigat două firme - Frarom - societatea Aspaziei - care  a încasat un comision, fiind doar un intermediar, şi Uniqua - firma condusă de Lăpuşan, care a încasat cea mai mare parte a banilor fiind cea care a asigurat efectiv parcul auto. Lăpuşan era în acea perioadă şi membru în Consiliul Local, instituţie în subordinea căreia se afla RATUC. 

Fapte de corupţie
Fostul primar din Cluj Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi preventiv în noaptea de 10 spre 11 noiembrie 2011, de Curtea de Apel Cluj. Dosarul nr. 1767/33/2011 a fost strămutat la Târgu Mureş de la Curtea de Apel Cluj, iar în acesta cei patru sunt trimişi în judecată pentru infracţiuni de corupţie, printre care dare de mită, spălare de bani, fals intelectual. Potrivit DNA, Sorin Apostu a fost trimis în judecată, în stare de arest, pentru luare de mită în formă continuată (18 acte materiale), complicitate la spălare de bani în formă continuată (19 acte materiale), complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (19 acte materiale), trafic de influenţă în formă continuată (21 acte materiale), instigare la spălare de bani în formă continuată (23 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (23 acte materiale) şi primire de foloase necuvenite.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite