Culmea tupeului: Camion parcat chiar sub semnul de circulaţie care interzice acest lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De mai bine de o săptămână, două camioane parcate neregulamentar pe strada Fabricii de Zahăr numărul 93A le dau mari bătăi de cap şoferilor care au ghinionul de a circula în zonă.

Unul dintre camioane, cu numărul de înmatriculare CJ-45-EUR, a fost lăsat de şoferul acestuia, de mai bine de o săptămână, chiar sub semnul de circulaţie care interzice acest lucru. „Nu e prima oară când omul îşi parchează aşa camionul. Însă de data asta a parcat exact lângă poartă, nu vedem absolut nimic în partea dreaptă. Pur şi simplu, preferăm să nu mai folosim maşina, pentru a evita producerea unui accident", spune Nicoleta Silinc, o locuitoare de pe strada Fabricii de Zahăr. În imediata apropiere, tot pe porţiunea de şosea unde este interzisă parcarea, mai este un camion. „La acesta, şoferul i-a luat plăcuţa de înmatriculare, pentru a nu fi identificat şi tras la răspundere", crede femeia.

Lanţul slăbiciunilor

Şoferii care sunt încurcaţi în trafic de cele două camioane au făcut, încă din 24 februarie, sesizări la Poliţia Rutieră Cluj. „Cei de la Poliţia Rutieră ne-au spus că nu e de competenţa lor acest caz şi ne-au îndrumat spre Secţia 2 de Poliţie. De la Secţia 2, am ajuns la Serviciul Ridicări, însă nici acolo nu am avut sorţi de izbândă", arată Nicoleta Silinc. Răspunsul dat de angajaţii Serviciului Ridicări din cadrul Primăriei Cluj i-a lăsat pe reclamanţi fără replică. „Ni s-a spus că ei nu efectuează ridicări ale camioanelor, nici nu au dreptul să le blocheze roţile, în cazul în care parchează neregulamentar. Ne-au direcţionat spre Poliţia Locală", continuă Silinc. „La Poliţia Locală, ni s-a răspuns că, în cazul în care camionul este parcat pe partea carosabilă, nimeni nu poate lua măsuri în afară de Poliţia Rutieră. Şi aşa ne învârtim într-un cerc vicios de mai bine de o săptămână. Cred că trebuie să facem mai întâi un accident pentru ca cineva să se sesizeze", se revoltă Nicoleta Silinc.


image

Locuitorii din zonă l-au rugat pe şoferul camionului să îl mute, însă s-au izbit de un refuz categoric. „Probabil, omul ştie că nu păţeşte nimic. Efectiv, ne-a agresat verbal, ne-a înjurat şi a plecat cu o maşină mică, ce aparţine aceleiaşi firme de transport căreia îi aparţine şi camionul, Samy Spedition", mai spune unul dintre reclamanţi.

Poliţia Rutieră va lua măsuri

„Am luat personal legătura cu cei de la Poliţia Rutieră, iar un echipaj va fi trimis astăzi pe strada Fabricii de Zahăr. Este de competenţa Poliţiei Rutiere, iar şoferul camionului va fi, probabil, amendat pentru parcare neregulamentară", a declarat Gina Pop, purtător de cuvânt al IPJ Cluj.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite