Culmea curieratului: La şeful curierilor clujeni poştaşul sună cu întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coletele trimise din SUA sosesc cu circa două săptămâni întârziere
Coletele trimise din SUA sosesc cu circa două săptămâni întârziere

Un pachet care ar fi trebuit să ajungă din SUA la directorul serviciului de curierat din cadrul Poştei Cluj va ajunge în ţară abia la anul. Pachetele trimise din SUA întârzie deoarece oamenii se înghesuie la serviciile poştale pe ultima sută de metri.

Întârzierea cu care va sosi pachetul aşteptat de Stelian Suciu, director de exploatare în cadrul Direcţiei Regionale de Poştă din Cluj-Napoca, este de peste zece zile, asta deorece majoritatea persoanelor care locuiesc pe teritoriul american se înghesuie în ultimul moment să trimită acasă pachete şi cadouri de sărbători. Astfel, pachetul său va sosi în ţară abia la anul. „E un lucru care se întâmplă în fiecare an”, a afirmat şeful serviciului de curierat din cadrul poştei clujene.

Comanda: un echipament de schi

Stelian Suciu va fi nevoit să îşi petreacă concediul de sfârşit de ani fără a se bucura de noul echipament de schi american, cumpărat de pe internet în urmă cu peste o săptămână, asta deoarece din cauza volumului mare de colete trimise la sfârşit de an din SUA spre Cluj-Napoca. Acesta a crescut cu 60% faţă de alte perioade.

Toate coletele trimise din SUA întârzie, iar asta e un lucru obişnuit de sărbători. Întârzierea e de circa 10-11 zile. Eu aştept un pachet comandat în 18 decembrie şi cred că îl voi primi abia la începutul lunii ianuarie, prin 3 sau 4”, ne-a povestit acesta.

Directorului Stelian Suciu i-a întârziat pachetul comandat din SUA

Directorul de exploatare din cadrul poşteii regionale a comandat pe site-ul eBay o pereche de ochelari de schi şi o cască, iar pentru transportul în ţară a plătit 40 de euro, deşi coletul nu va ajunge la timp. „A fost o achiziţie de sezon”, a spus Suciu, explicând că odată comandate, obiectele trebuie livrate, chiar dacă pachetul riscă sau nu să aibă întârziere.

„Sunt un consumator activ de astfel de comenzi şi pot să vă spun că în mod normal coletele ajung în aproximativ cinci zile”, a mai afirmat directorul.

Probleme doar cu SUA

1.731 de colete au fost trimise din SUA în Cluj-Napoca până în 24 decembrie, cifra fiind cu peste 60% mai mare faţă de numărul celor trimise în alte luni, conform directorului Stelian Suciu.

Principala cauză căreia i se datorează întârzierile o reprezintă capacităţile destinate curieratului, a explicat acesta. „Toate coletele de peste ocean vin cu cursele de linie cu care avem contracte semnate, aşadar toate pachetele sunt îndrumate prin avion, deci depinde de capacităţile de încărcare”, a spus directorul.

Nu doar clujenii care primesc pachete din SUA sunt puşi în aşteptare, ci şi cei care aşteaptă colete de la cei de acasă. Aşa i s-a întâmplat şi Corinei Ştaier, o clujeancă de 26 de ani care i-a trimis un cadou fratelui său, care locuieşte în Birmingham, Alabama. „Pachetul l-am trimis de peste două săptămâni şi încep deja să îmi fac griji, deoarece nu mai ajunge. Cei de la poştă m-au asigurat că nu se va întâmpla asta, însă e posibil să întârzie şi mai mult, deoarece în perioada Crăciunului sunt întârzieri”, ne-a povestit aceasta.

Colete întârzie şi la privaţi

Nu doar cetăţenii care au de ridicat colete expediate prin Poşta Română se confruntă cu întârzieri, ci şi cei care apelează la firmele private de curierat. Motivele sunt aceleaşi, respectiv graba şi expedierea pachetelor în ultimul moment, ne-a explicat Demeter Ksongor, reprezentant al oficiului din Cluj-Napoca al companiei Atlassib. „Coletele nu au întârzieri mai mari de o zi sau două, însă volumul pachetelor expediate a crescut cu 20% în perioada sărbătorilor, lucru care îngreunează livrările”, ne-a spus acesta.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite