Cluj: „Cruella de Cluj“ îşi lăsa câinii să moară de foame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gisela Prack, clujeanca proprietară a 100 de câini, va fi obligată să reducă numărul de câini din ogradă şi să îi crească în condiţii decente, după ce, la controlul de astăzi, au fost găsite animale pline de pete de sânge şi subnutrite.

CITIŢI ŞI:

Galaţi:Florin Victor Patriche-antrenorul pentru câinii speciali

Clujeanca ce-şi terorizează vecinii cu cei 100 de câini din curte, pe care-i creşte în condiţii improprii, a fost, astăzi controlată de autorităţile locale, în baza unei ordonanţe preşedinţiale. Primăria aşteaptă de doi ani de zile să poată intra în curtea femeii, alături de un executor judecătoresc, pentru a evalua situaţia animalelor.

La acţiunea de astăzi au participat  inspectori de mediu, inspectori din cadrul Autorităţii de Sănătate Publică, din cadrul Autorităţii Sanitar-Veterinare şi siguranţa alimentelor, Centrul de ecarisaj RADP, Poliţie şi Jandarmerie.

Autorităţile au constatat, odată cu efectuarea controlului, că Gisela Prack deţine câini de toate vârstele – de la  pui de  câteva zile la pui de câteva luni şi adulţi- în diverse stări fiziologice – femele gestante, pui slabi subnutriţi şi adulţi cu pete de sânge pe ei. “Este evident că animalele sunt necastrate, existând certitudinea că, în scurt timp, populaţia canină se va dubla”, au mai concluzionat cei care au efectuat controlul.

Vezi aici cum trăiesc câinii din curtea Giselei Prack

De asemenea, s-a constatat că animalele nu primesc mâncare suficientă, starea de curăţenie a adăposturilor şi a curţii este necorespunzătoare, iar împrejmuirea proprietăţii este necorespunzătoare, permiţând câinilor să iasă în drumul public şi pe proprietăţile învecinate.

Potrivit biroului mass-media a Primăriei Cluj-Napoca, Gisela Prack va fi invitată la Autoritatea Sanitar-Veterinară pentru verificări specifice – carnete de sănătate, vaccine obligatorii etc. De asemenea, se va dispune igienizarea deîndată a curţii şi a adăposturilor. Numărul animalelor va fi redus, astfel încât animalelor păstrate să li se poată oferi condiţii decente de trai, iar vecinii să nu mai fie deranjaţi.

Tot astăzi, Poliţia Comunitară a amendat-o pe femeie cu 1.500 de lei, pentru pericolul prezentat pentru persoane de către animalele lăsate în libertate, şi pentru neîntreţinerea curăţeniei pe terenul pe care îl deţine. Dacă Gisela Prack nu se va conforma cu măsurile luate de autorităţile locale, Primăria se va adresa instanţelor de judecată.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite