Crucea Roşie Japoneză a primit banii donaţi de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Japonezii au primit ajutorul românilor. FOTO: Arhivă
Japonezii au primit ajutorul românilor. FOTO: Arhivă

Prin proiectul „1.000 de cocori pentru Japonia", românii au contribuit cu aproximativ 17.800 de lei la ajutorarea victimelor cutremurului devastator.

Apelul lansat de Crucea Roşie Română în luna martie a acestui an nu a rămas fără răspuns. La sfârşitul săptămânii trecute au fost depuşi, în contul Crucii Roşii Japoneze, 416.126 de yeni japonezi. „Noi le-am trimis banii şi ei îi vor distribui în zonele cele mai afectate", explică Adela Cristolovean, reprententanta Yamatoya (Casa Japoniei), Cluj-Napoca.

În luna martie, ambasada Japoniei în România, prin Hiroshi Kudo, Şef al Depatamentului Politic, a solicitat, în cadrul unei vizite oficiale la Sediul Central al Crucii Roşii Române,  ca toate fondurile de ajutorare a victimelor cutremului din Japonia să se facă prin conturile deschise de Crucea Roşie Română. În data de 11 martie 2011, un cutremur  de 9 grade pe scara Richter a lovit Coasta de Est a Japoniei, declanşând un tsunami cu valuri de peste 7 metri înălţime, care a provocat  o tragedie umanitară de mari proporţii.

Sumele colectate vor fi utilizate de către Cruce Roşie Japoneză  pentru susţinerea ajutorului de primă necesitate şi se vor concentra pe adăposturi temporare, restabilirea furnizării apei potabile şi a facilităţilor sanitare, precum şi oferirea de asistenţă medicală şi suport psihologic populaţiei afectate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite