Cluj: Crocodilul rănit, pus să facă show şi la Iulius Mall

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Crocodilul rănit, pus să facă show şi la Iulius Mall
Cluj: Crocodilul rănit, pus să facă show şi la Iulius Mall

Stăpânii animalului care a şocat spectatorii la reprezentaţia din Gilău nu au ţinut cont de recomandările medicilor veterinari. Şeful serviciului de inspecţie din cadrul DSVSA Cluj susţine că reprezentanţilor Circului Gartner le-a fost recomandat să nu mai folosească crocodilul în spectacole până la vindecarea completă a rănii.

Circul Internaţional Gartner a susţinut o nouă reprezentaţie în care a folosit crocodilul care are o rană la nivelul gâtului, de data această în parcarea centrului comercial Iulius Mall.

Aceştia nu au ţinut cont de recomandările inspectorilor din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Cluj, care le-a interzis acestora să mai folosească crocodilul în spectacolele de circ până la vindecarea sa, în cazul în care aceasta e posibilă.

Crocodilul are nevoie de o pauză

„Li s-a spus să nu mai folosească crocodilul în spectacole, pentru ca rana să se poată vindeca complet. Dacă ei consideră că aşa e bine să facă bani, noi nu le putem face nimic. Legislaţia din România nu permite confiscarea animalului”, a declarat Mihai Bobăilă, şeful serviciului de inspecţie din cadrul DSVSA Cluj.

Acesta a precizat că, de altfel, rana este una veche, în curs de cicatrizare, însă crocodilul ar avea nevoie de o perioadă de timp pentru ca aceasta să se vindece complet. „Animalul nu suferă, rana nu este infectată şi nu-i pune viaţa în pericol. Animalele sunt întreţinute în condiţii corespunzătoare”, a adăugat Bobăilă.

Explicaţiile reprezentantului Circului

„Dacă e în apă trei, patru ore şi îl scoţi afară nu e negru peste tot are şi o parte care e roz şi arată ca şi cum ar fi sânge, dar nu este aşa”, s-a motivat Gartner Robert, reprezentantul Circului Garner. Acesta a precizat că deţin crocodilul de peste zece ani şi că încă de la achiziţionarea acestuia crocodilul prezenta aceste răni, provocate de un alt mascul într-o grădină zoologică.

„Noi întreţinem animalele aşa cum trebuie, după standarde europene. Noi facem aşa şi în Germania şi Norvegia şi pe unde am fost, nu doar în România. Nu mă interesează, să se scrie orice, contează avizele pe care le avem” , a adăugat el.
Spectatori puţini la show-ul cu crocodilul rănit

Dacă la reprezentaţia din Gilău dresorul crocodilului a invitat şi o persoană din public, care a intrat în contact direct cu animalul, acesta nu a mai făcut acelaşi lucru la show-ul din Cluj. De altfel, reprezentaţia nu a stârnit interesul clujeni, doar aproximativ 50 de spectacori fiind prezenţi în cadrul spectacolului.

Circul susţine reprezentanţii în parcarea din Iulius Mall atât azi, cât şi mâine, de la orele 15.00 şi 18.00. Preţul unui bilet de intrare este de 30 de lei.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite