Cluj: Criza la pătrat - cresc taxele şi impozitele (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Criza la pătrat - cresc taxele şi impozitele (SONDAJ)
Cluj: Criza la pătrat - cresc taxele şi impozitele (SONDAJ)

Administraţiile locale au undă verde la mărirea taxelor şi impozitelor locale.

Acestea vor fi mai mari cu 20%, începând de anul viitor, a anunţat ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea.

Hotărârea Executivului va permite primăriilor actualizarea nivelurilor minime si maxime ale valorilor impozabile, impozitelor, taxelor locale, altor taxe asimilate acestora, precum şi ale amenzilor, cu inflaţia pe anii 2007, 2008 şi 2009.

În urma hotărârii, consiliile locale stabilesc cuantumurile, având posibilitatea de a creşte cu alte 20 de procente valoarea taxelor şi impozitelor. „Noi nu vom face această majorare, însă nu putem evita mărirea pe care Guvernul o va face, deci se va plăti cu doar aproximativ 20% în plus”, ne-a spus Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, valoarea impozitelor şi taxelor s-a ridicat la circa 68 de milioane de lei în ultimul an.
Vor creşte, de asemenea, şi amenzile, Guvernul urmând să încaseze în urma acestor majorări peste două sute de milioane de euro.

image

„Va fi dureros dacă o să crească iarăşi taxele şi impozitele. Oricum, sunt destul de mari pentru situaţia în care ne aflăm, mai ales acum în perioada asta de criză”


Liviu Chiorean, 44 de ani, muncitor

image

„Sunt împotriva acestei măsuri. Vă daţi seama că nu pot fi de acord cu aceste creşteri. În ultimul timp numai astfel de veşti primim”


Ştefan Cobza, 64 de ani, profesor

image

„După ce suntem fără locuri de muncă, salarii nu avem, trăim cum putem fără bani, pensiile sunt mizere, din ce vom plăti aceste taxe şi impozite mărite, pe care nu le putem plăti acum aşa cum sunt?”


Ana Miclăuş, 54 de ani, pensionară


CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ


image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne

prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele din stânga

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite