Cristea este „Prinţ“ de Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristea a marcat  25 de goluri  în Liga I  pentru Dinamo  în 162 de meciuri
Cristea a marcat 25 de goluri în Liga I pentru Dinamo în 162 de meciuri

Transferul mijlocaşului de la Dinamo la Universitatea va fi perfectat în cursul zilei de azi. Adrian Cristea va evolua pentru următoarele două sezoane şi jumătate la „şepcile roşii“, fiind ademenit cu un salariu de 120.000 de euro, cu 50.000 mai mult decât la Dinamo.

Încet, dar sigur, „U" Cluj devine o enclavă a dinamoviştilor, după Claudiu Niculescu, „Prinţul" fiind al doilea transfer important. Dorit încă din vară de Florian Walter, Cristea s-a înţeles cu ardelenii în acest weekend. Vineri, preşedintele roş-albilor, Nicolae Badea, a tratat cu fostul său coleg din acţionariatul echipei din „Ştefan cel Mare" şi Cristi Borcea şi-a dat şi el acordul pentru mutarea fotbalistului de 27 de ani în Ardeal.

Universitatea, club înfrăţit cu roş-albii, a avut întâietate pentru că şefii bucureştenilor aveau o datorie de aproape două milioane de euro faţă de fostul lor coleg în contul acţiunilor pe care acesta le deţinea în club:17,2 la sută. Cum „câinii" nu au lichidităţi pentru a plăti datoria, Walter a fost de acord ca în contul banilor să-l primească definitiv pe Cristea.

Deşi, jucătorul dorea să plece la un club din străinătate, condiţiile de la Cluj, plus telefoanele primite de la Niculescu, l-au convins să vină, mai ales că va câştiga 10.000 de euro lunar numai din salariu, sumă la care se adaugă şi bonusuri pentru meciuri bifate şi goluri. Azi urmează ca mijlocaşul să semneze, după care se va face anunţul oficial.

Prunea s-a supărat

Totuşi, despărţirea de Cristea a născut un nou conflict la Dinamo, managerul sportiv, Florin Prunea, cel care se ocupă de actele unui transfer, nu a fost înştiinţat de tranzacţie şi va purta o discuţie cu şefii, fiind tentat chiar să se despartă de roş-albi pentru că nu mai are nicio autoritate în club. „Nu am fost anunţat de absolut nimeni de plecarea lui Cristea. Nu mi se pare în regulă aşa ceva, întrebaţi-l pe domnul Badea de transfer", a declarat Prunea. 

"Cristea a bătut pasul pe loc la Dinamo. Sper să îşi vadă de treabă şi să facă o figură frumoasă la Cluj. Aceasta a fost singura ofertă pe care a avut-o."
Ioan Becali
fost agent FIFA

2 trofee a cucerit Cristea în cele 7 sezoane în care a stat la Dinamo, titlul în 2007 şi Cupa României în 2005.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite