Cluj: Crema mondială a chitariştilor se adună la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Crema mondială a chitariştilor se adună la Cluj
Cluj: Crema mondială a chitariştilor se adună la Cluj

Festivalului Internaţional de Chitară Transilvania se va desfăşura în perioada 17 – 22 august. Evenimentul-concurs ajuns la cea de-a şaptea ediţie este considerat de către specialişti drept unul din cele mai prestigioase festivaluri de profil din Europa.

Melomanii clujeni vor putea participa la un eveniment cultural de o înaltă ţinută, Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania, ajuns deja o tradiţie pentru oraşul de pe Someş.

Evenimentul se va desfăşura în în perioada 17 – 22 august la Casa Municipală de Cultură, Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, dar şi la Biserica Reformată de pe strada Kogălniceanu. Concursul adună la Cluj 97 de chitarişti proveniţi din toată lumea.

Artişti de renume 

Artiştii se vor întrece la două categorii, chitară solo şi muzică de cameră, secţiuni divizate pe diferite categorii de vârstă. „Numărul mare al participanţilor, cele cinci mari secţiuni, dar şi notorietatea şi valoarea artiştilor invitaţi fac ca festivalul să fie unul din cele mai puternice evenimente de profil din Europa”, a declarat Constantin Andrei, preşedintele festivalului.

Clujenii vor avea ocazia să-i asculte în perioada festivalului, în fiecare seară, de la ora 19.00 la Biserica Reformată de pe stradă Kogălniceanu pe câţiva dintre cei mai apreciaţi chitarişti din lume la ora actuală.

Melis, un duo de 6.000 de euro

Printre invitaţii de seamă se numără Duo Melis, format din chitarista spaniolă Susana Prieto şi muzicianul grec Alexis Muzurakis, considerat de specialişti drept cel mai în formă duo mondial în acest moment ale căror onorarii pot ajunge chiar şi la 6.000 de euro, duo-ul argentinian Bandini – Chiacchiaretta şi chitaristul Gerhard Reichenbach.

Aceştia, dar şi alţi muzicieni de talie mondială precum Judicael Perroy, Joseph Urshalmi, Ulrich Muller etc. le vor împărtăşi din vasta lor experienţă participanţilor, în cadrul workshopurilor individuale care vor avea loc în cadrul festivalului, unul din aspectele inedite ale evenimentului.

Clujenii vor putea vizita şi o inedită expoziţie  de instrumente de epocă, puse la dispoziţie de cunoscutul creator de lăute Gyorgy Lorinczi joi, 20 august, de la ora 16.00, la Casa Municipală de Cultură. Marele premiu al festivalului va fi o chitară marca Constantin Dumitriu, în valoare de 3.500 de euro, premiu devenit deja o tradiţie la cele mai importante evenimente de gen din Europa.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite