Cozile se taie începând de la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cozile la ghişee urmează să fie eliminate, spun autorităţile, după ce la Cluj-Napoca s-au lansat două proiecte cu finanţare europeană.

Preşedintele Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), Silviu Bian, a declarat, miercuri, că de serviciile oferite de cele două proiecte ale Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, "Funcţionarul electronic" şi call center-ul "Apelaţi centrul electronic de mediere a muncii", vor beneficia şomerii şi alţi cetăţeni din judeţele Cluj şi Alba.

"Cele două proiecte lansate de AJOFM Cluj, «Funcţionarul electronic» şi call center-ul «Apelaţi centrul electronic de mediere a muncii», care au o valoare de peste şapte milioane de euro, vor elimina duşmanii noştri şi ai cetăţenilor, cozile. Cetăţenii şi şomerii din două judeţe, Cluj şi Alba, sunt cei care vor beneficia de serviciile oferite", a spus Bian.

Directorul AJOFM Cluj, Daniel Don, a declarat, la rândul său, că prin implementarea proiectului de call center se urmăreşte, printre altele, scăderea ratei şomajului în Regiunile Nord-Vest şi Centru cu 30 la sută.

"Ne propunem şi creşterea cu 30 la sută a încadrării în muncă a şomerilor, şomeri tineri, şomeri peste 45 de ani sau de lungă durată. De asemenea, urmărim şi accesul gratuit la call center al tuturor şomerilor din judeţele Cluj şi Alba", a spus Don.

Potrivit acestuia, celălalt proiect, "Funcţionarul public", îşi propune creşterea cu 50 la sută a ofertelor de locuri de muncă vacante şi creşterea cu 30 la sută a încadrării în muncă a şomerilor din judeţele Cluj şi Alba într-un interval redus de timp.

Cele două proiecte au dus la crearea a 57 de locuri de muncă.

La lansarea proiectelor au participat prefectul Florin Stamatian, primarul Sorin Apostu, parlamentari de Cluj, şefi de servicii deconcentrate.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite