Cluj: Corupţia şi mentalitatea rurală, cauze ale haosului urbanistic la Cluj - revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: Corupţia şi mentalitatea rurală, cauze ale haosului urbanistic la Cluj - revista presei locale
Cluj: Corupţia şi mentalitatea rurală, cauze ale haosului urbanistic la Cluj - revista presei locale

Ziarele locale scriu astăzi despre opiniile specialiştilor imobiliari cu privire la motivele care au creat haosul în domeniu la Cluj-Napăoca, dar şi despre stadiul în care se află programul „Prima Casă“. De asemenea, puteţi afla detalii noi legate de anchetele cu privire la accidentele de muncă mortale de pe şantierul Autostrăzii Transilvania.

Lipsa reglementărilor, corupţia şi mentalitatea rurală, cauze ale haosului urbanistic la Cluj.  Membrii Registrului Urbaniştilor din România vor înainta Ministerului Dezvoltării Regionale concluziile lor în privinţa dezvoltării urbane, desprinse din dezbaterile de la Cluj. Haosul imobiliar poate fi combătut prin strategii eficiente şi reglementări stricte impuse atât autorităţilor, cât şi promotorilor acestor proiecte, au constatat, ieri, la Cluj, membrii Registrului Urbaniştilor din România. Concluziile specialiştilor vor fi incluse într-o broşură ce va fi trimisă Ministerului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei. Pe larg, în Ziua de Cluj.

Ai cui sunt morţii de la Bechtel? Sindicaliştii acuză reprezentanţii Autostrăzii Transilvania de presiuni asupra muncitorilor. În mai puţin de 12 ore, pe şantierul Autostrăzii Transilvania au avut loc trei accidente de muncă, dintre care două au fost soldate cu morţi. Amănuntele care ies la iveală în urma investigaţiilor relevă aspecte grave ale muncii în cadrul companiei Bechtel şi a firmelor subcontractoare. Detalii în Foaia Transilvană.

Peste 300 de clujeni au luat credite "Prima casă". Din cele circa 4.700 de dosare aprobate pentru contractarea de credite prin programul guvernamental "Prima casă", 7,15% sunt din Cluj, ceea ce situează judeţul pe locul secund, după Bucureşti, în ceea ce priveşte numarul de dosare aprobate, informează Monitorul de Cluj.

Autorităţile turdene intenţionează să modernizeze Parcul Tineretului. Consiliul local Turda participă la sesiunea 21 septembrie - 12 octombrie de depunere a dosarelor de finanţare nerambursabilă, prin intermediul „Programului naţional de îmbunătăţire a calităţii mediului, prin realizarea de spaţii verzi în localităţi”, derulat de Ministerul Mediului, notează Făclia de Cluj.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

image
image
image
image

   

image
image
image
image

Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS, contactează-ne prin Yahoo! Messenger sau e-mail, vizualizează pe YouTube producţiile video realizate de redactori. Fii mereu în legătură cu redacţia prin intermediul Facebook, Hi5 sau MySpace



Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite