Cornuri cu gramaj mai mic la o şcoală din Cluj-Napoca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la Şcoala "Ion Agârbiceanu" din Cluj-Napoca primesc cornuri cu gramaj mai mic decât cantitatea legală declarată de firma Vel Pitar, cea care le livrează produsele în cadrul programului guvernamental Lapte-Corn-Măr.

Comisarii Protecţiei Consumatorilor Cluj au efectuat mai multe verificări la şcoală, iar măsurătorile au relevant faptul că din cele 52 de produse prelevate, 37 nu s-au încadrat în cantitatea netă.

„La cântărirea prin sondaj a produselor, demarată de către comisarii CJPC Cluj la instituţia de învăţământ, au apărut suspiciuni de neîncadrare în cantitatea netă declarată de 80 g, drept pentru care s-a solicitat  Biroului Român de Metrologie Legală recântărirea eşantionului", a declarat Mircea Radu, comisar şef la CJPC Cluj.

În urma controlului la firma Vel Pitar, cea care se ocupă cu livrarea produselor în şcoală, au mai fost constatate şi alte abateri.

„Existenţa în depozitul operatorului economic a unor produse (făină albă, fulgi de porumb, mac) ambalate în saci, care nu prezentau niciun element de identificare-caracterizare. Pentru cornurile fabricate în data controlului (12 martie) era menţionată pe ambalajul acestora data limită de consum 15 martie, deşi prin specificaţia tehnică şi caietul de sarcini, acestea beneficiază de un termen de valabilitate de 48 ore", a explicat Radu.

„Recomandăm  persoanelor din unităţile şcolare implicate în recepţionarea şi distribuirea produselor din Programul guvernamental Lapte - Corn - Măr, să cântărească prin sondaj produsele, iar acolo unde au suspiciunea neîncadrării acestora în cantitatea netă declarată, să solicite producătorului înlocuirea produselor în termen de 4 ore de la primirea acestora", a explicat comisarul şef.

Pentru toate aceste deficienţe, firma a fost amendată cu 20.000 lei.

Reprezentanţii firmei nu au putut fi contactaţi pentru a-şi expune punctul de vedere.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite