Corina Căprioru, Alina Dumitru, Florin Bercean şi Răzvan Martin vor primi titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Dumitru
Alina Dumitru

Sportivii Corina Căprioru, Alina Dumitru, Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic de judo şi halterofilul Răzvan Martin vor primi marţi titlul de cetăţean de onoare al judeţului Cluj. Cei patru vor primi o diplomă şi a plachetă în cadrul unei ceremonii publice organizate în acest sens de către Consiliul Judeţean Cluj.

„Având în vedere performanţele deosebite obţinute de judoka clujeană Corina Căprioriu pe parcursul întregii sale cariere sportive, încununate recent cu obţinerea medaliei de argint la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, la categoria competiţională 57 de kg, considerăm a fi necesar ca toate aceste realizări, care au adus faimă unei întregi naţiuni, să fie apreciate la adevărata lor valoare, prin recunoaşterea meritelor, cinstirea şi onorarea lor" se arată în proiectul de hotărâre al Consiliului Judeţean Cluj.

Performanţele sportive ale Corinei Căprioru au început în anul 2010, prin obţinerea  medaliei de aur la Campionatele Europene de profil, fiind urmate, în anul  2011, de câştigarea a încă două medalii de bronz la Campionatele Mondiale şi, respectiv, Europene de Judo. Cariera în competiţiile de senioare a Corinei Căprioriu mai cuprinde un număr impresionant de medalii obţinute în cadrul altor concursuri internaţionale: 9 de aur, 5 de argint şi 10 de bronz.

Judoka Alina Alexandra Dumitru a obţinut medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, şi, respectiv, de aur la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008 când a devenit prima campioană olimpică din istoria judo-ului românesc. Pe lângă cele două medalii olimpice, judoka a mai obţinut un număr de 12 medalii, după cum urmează: şapte medalii de aur şi două de bronz la Campionatele Europene, precum şi trei medalii de bronz la Campionatele Mondiale de Judo.

„Antrenorul clujean al lotului olimpic de judo, Florin Bercean, a obţinut la Jocurile Olimpice de la Londra două performanţe sportive de excepţie cu cele două judoka pe care le antrenează - Alina Alexandra Dumitru, respectiv Corina Căprioriu, motiv pentru care considerăm că se impune cu necesitate ca aceste realizări să fie apreciate la adevărata lor valoare" consideră consilierii judeţeni.

Halterofilul clujean Răzvan Martin a obţinut la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 medalia de bronz la categoria competiţională 69 de kg. Performanţa acestui sportiv este cu atât mai mare cu cât Răzvan Martin a reuşit să întrerupă cei 16 ani de pauză olimpică a halterelor româneşti, ultimul care a urcat pe podium fiind însuşi actualul preşedinte al Federaţiei Române de Haltere, Nicu Vlad, la Jocurile Olimpice de la Atlanta din 1996. De altfel, medalia de bronz obţinută la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 nu e singura pentru halterofilul clujean, acesta cucerind în ultimii doi ani şi două medalii de argint la campionatele europene de haltere. 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite