Cluj: David Copperfield din Ardeal (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cluj: David Copperfield din Ardeal (VIDEO)
Cluj: David Copperfield din Ardeal (VIDEO)

Clujeanul Cristian Gog este un adevărat magician atunci când trebuie să pună în aplicare talentul său de a crea iluzii optice.

Iluzionistul poate îndoi o furculiţă doar cu ajutorul minţii, iar în situaţii extreme poate face ca inima să nu-i mai bată. Toate acestea cu ajutorul unor tehnici pe care le stăpâneşte de aproximativ doi ani, dar de care e pasionat încă din copilărie. „Aş putea spune că prin ceea ce fac sunt un mincinos profesionist”, consideră Cristian Gog. Totuşi, el se foloseşte de iluzii pentru a crea lucruri care, de fapt, nu sunt reale.

Un David Copperfield al Ardealului

A început de mic să înveţe trucuri prin care schimbă forma obiectelor sau citeşte gânduri. Nu a dezvăluit modalitatea prin care o face, însă a explicat că toate acestea ţin, de fapt, de iluzionism.

Este master în Administrarea afacerilor la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, însă s-a mutat la Cluj în urmă cu doi ani. „Veneam aici încă din timpul facultăţii, iar după ce am lucrat un an în Grecia m-am mutat la Cluj definitiv”, ne-a povestit Cristian.

De atunci, clujeanul calcă pe urmele celebrului iluzionist american David Copperfield, câştigând bani din iluzionism, pe care îl şi promovează în emisiuni TV sau la evenimentele la care este invitat. Pe de altă parte, el lucrează şi în vânzări.

Multe companii au început să îl angajeze atunci când vine vorba de o petrecere, iar impresia cu care rămân oamenii după un număr de magie este uimitoare. „Nu fac toate acestea pentru a mă da mare. Sunt un om normal şi pe scenă, şi în viaţa de zi cu zi. Însă pot spune că am reuşit să impresionez atunci când după un spectacol lumea se întreabă dacă e posibil ce a făcut”, a a mai spus acesta.

Din culise

„Iluzia o creezi din vorbe, ele sunt armamentul din dotare”, ne-a dezvăluit acesta. Astfel, când se află pe scenă, el trebuie să distragă mereu atenţia publicului atunci când trebuie să ascundă un obiect ori să îl mute în altă parte. „Dacă eu mă prefac în unele cazuri că ascund ceva în palmă şi apoi mă uit la ea, toată lumea se va uita la ea, nimeni nu va vedea ce fac eu cu cealaltă mână”, ne-a descris iluzionistul.

Totuşi, crede acesta, iluzionismul nu e încă în România ceea ce ar trebui să fie şi anume divertisment. „Am primit e-mailuri de la persoane care îmi cereau să le spun numerele la Loto”, îşi aminteşte cu uimire clujeanul.

Un moment inedit a avut loc înainte de alegerile ce au avut loc în Cluj-Napoca la începutul acestui an. „La un restaurant, cineva de la Primărie a venit să mă întrebe cine va ieşi primar”, ne-a mai povestit Cristian Gog.




De unde aţi învăţat să creaţi toate aceste iluzii?
Am învăţat din cărţi vechi de 50 de ani. În ultimul timp mi-am cumpărat efecte (trucuri) de pe internet. Se pot cumpăra online şi sunt create de alţi iluzionişti. Sunt ca drepturile de autor.

În ce constă un spectacol?
Realizez cam 7-8 efecte pe eveniment, dar aici diferă în funcţie de cerinţele fiecăruia. De la manipulare, hipnoză, până la citirea gândurilor.

Care sunt cele mai periculoase numere pe care le-aţi oferit?
Odată mi-am oprit inima pentru trei minute, dar recordul e de 11-12 minute. De asemenea, bătutul cuielor în cap.


Ce-i place

Clujeanul este pasionat de pescuit şi de locurile liniştite, fără prea mult zgomot. „Concediul mi l-aş petrece, dacă aş putea, pe un deal, să nu văd om şi să fie linişte”, ne-a povestit Cristian.

Ce nu-i place
„Nu merg în cluburi, doar atunci când sunt invitat să organizez numere”, spune acesta. Totodată, lui Cristian nu-i place aglomeraţia şi gălăgia şi evită să meargă la cumpărături.

Profil
Născut în 27 august 1981, la Baia de Arieş, judeţul Alba
Profesie: Iluzionist
Educaţie: Master în Administrarea afacerilor
Stare civilă: Căsătorit


Urmăreşte ştirile din Cluj pe Twitter ori prin RSS sau contactează-ne prin e-mail ori Yahoo! Messenger folosind butoanele de mai jos

image
image
image
image
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite